Hlavní obsah

Tarotoskop na září: co čeká vaše znamení podle karet?

Foto: Dima Aslanian, Shutterstock.com

Foto: Dima Aslanian, Shutterstock.com

Reklama

Září je pomalu tady a s ním mizí nejen prázdniny, ale také tropická horka. A naopak se vrací některá přísnější opatření v současné koronavirové situaci. Co na září předpovídají karty právě vašemu znamení?

Článek

Zářijový úplněk už je za dveřmi, dočkáme se ho hned 2. 9. a ponese se ve znamení Ryb. To znamená, že byste si měli být opatrní na svá chodidla a dávat pozor na ukopnuté palce. Zranění v těchto místech hrozí v tomto období víc než jindy.

Dostaví se také úplňková přecitlivělost, která bude daleko intenzivnější než normálně – všichni si budou brát věci víc k srdci, bude jim víc vadit každé slovíčko a nervy budou celkově napjatější. Nenechte si zastřít emocemi úsudek, ať neprovedete něco, čeho byste potom litovali.

Beran (21. 3. – 20. 4.) král holí – 10 mečů – 6 holí

Do září se vrháte s novým odhodláním a zápalem. Chcete, aby všechno dobře šlapalo jako promazaný strojek, a jste tomu ochotni také ledasco obětovat. Bohužel přijde nečekaná čára přes rozpočet, která vás hned začátkem měsíce dost rozhodí a budete se s touto situací nějakou dobu vypořádávat. Nakonec ale všechny překážky zvládnete překonat a zaslouženě se dostanete tam, kam jste původně chtěli. A hrdost z úspěchu bude o to větší.

Býk (21. 4. – 21. 5.) 5 pentaklů – Blázen – 6 pentaklů

V září na vás poměrně intenzivně dolehne celospolečenská krize. Doteď jste se pocitům marnosti a ztráty zdařile vyhýbali, ale s příchodem podzimu na vás dopadne tíha celého světa a vy najednou nebudete vědět, kudy kam. Naštěstí je mezi vašimi přáteli někdo, kdo vás zase nově nakopne, inspiruje vás a dodá vám touhu pokračovat v cestě. Takových přátel si važte a o váš vztah pečujte. A hlavně nabídněte pomocnou ruku tehdy, když to bude potřebovat zase ten druhý.

Foto: fizkes, Profimedia.cz

V září na Býky dolehne krize, ale s pomocí přátel najdou světlo na konci tuneluFoto: fizkes, Profimedia.cz

Blíženci (22. 5. – 21. 6.) eso mečů – 8 pentaklů – Luna

Už dlouhou dobu vám v srdci i hlavě leží jedna nevyřešená záležitost a v září budete mít konečně příležitost si všechno kolem ní ujasnit a vyložit karty na stůl. Postupujte v tomto případě velmi obezřetně, jedině tak se dozvíte celou pravdu a všechno zapadne do širšího kontextu. Ačkoli se vám třeba to, co zjistíte, vůbec nebude zamlouvat, nesnažte se před tím zavírat oči a namlouvat si, že jsou věci jinak, než se zdá. Je nutné i to ošklivé přijmout tak, jak to je. Jedině díky tomu budete schopni se se vším vyrovnat.

Rak (22. 6. – 22. 7.) 8 mečů – rytíř mečů – 7 pentaklů

Zmítáte se v pocitu nesvobody a omezení, který samozřejmě souvisí i s celospolečenským nastavením a atmosférou. Máte pocit, že někdo dupl na brzdu vašeho života a teď vás drží na místě, ne a ne vás pustit. Vy teď ale chcete vyrazit hlavou proti zdi, prolomit to, co vás tak paralyzovalo, jakkoli agresivní jednání na to bude zapotřebí. Věci bohužel nepůjdou vpřed tak rychle, jak byste si přáli. Berte září jako takovou zkoušku trpělivosti – ale zároveň i toho, zda se sami za sebe dovedete postavit.

Lev (23. 7. – 22. 8.) 2 poháry – 8 pentaklů – páže holí

Září se pro vás poveze na vlně lásky, a to zejména té partnerské. Všechny zádrhely a konflikty na tomhle poli se zázračně vyřeší, nebo alespoň ustoupí do pozadí, a na povrch vypluje to hezké. Tak si užívejte růžové brýle, kdo ví, jak dlouho vydrží. Sice rozhodně není na škodu přicházet v této fázi s novými podněty a klidně i bláznivými nápady, ale zkuste se trochu krotit. Vaše nadšení by na toho druhého mohlo být přeci jen trochu moc. Dávkujte obezřetně a s rozvahou a všechno bude dobré.

Foto: Ivanko80, Shutterstock.com

Podzim bude Lvům přát, povezou se na vlně romantikyFoto: Ivanko80, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.) Milenci – 5 pohárů – Slunce

Pro září se ve vašem případě nabízí jedno slovo, které vystihuje všechno – rozhodnutí. A že tedy půjde o něco opravdu důležitého! Rozhodnutí, které učiníte, poznamená váš život na dlouhou dobu dopředu a jeho výstupem mohou být dvě naprosto odlišné cesty v další existenci. Jedna možnost vás uvrhne hluboko do studně deprese a žalu, ta druhá vás zase vymrští na šťastný obláček. Pozitivní je, že odpověď vlastně máte. Víte ji. Jen ji v sobě musíte objevit. Tak se snažte a udělejte to!

Váhy (23. 9. – 23. 10.) Věž – 8 holí – Blázen

Celé vaše září mluví o změně a postupu vpřed, rychlém vývoji a turbulencích, které ho budou provázet. Důležité bude, jak na to budete vy sami nahlížet. Nejdřív totiž přicházející svěží vítr pocítíte jako ztrátu a tragédii obřích rozměrů. Potom se do všeho sami s chutí vložíte a začnete dění hnát až trochu unáhleně vpřed, ale tak, abyste měli vše pod kontrolou. A pak konečně změnu přijmete tak, jak přichází, a dáte věcem volný průběh. To je správný přístup.

Štír (24. 10. – 22. 11.) král mečů – Ďábel – Věž

V září bude vaše štíří povaha poměrně rozpolcena – na jedné straně totiž bude stát logické, rozumem a ambicemi řízené rozhodnutí, které dává smysl po všech stránkách. A na druhé cosi, k čemu vás svádí a láká srdce, které zahořelo vášní. Neměli byste ale podlehnout, protože pokud se tentokrát vydáte vášním napospas, nedopadne to ani trochu dobře. Tak nechte hlavu na krku a používejte ji, když to bude třeba!

Foto: Marharyta Gangalo, Shutterstock.com

Štíři se umí opravdu nadchnout a tomu nadšení těžko odolávají i oni samiFoto: Marharyta Gangalo, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.) Císař – eso holí – Císařovna

Ocitli jste se na poměrně důležitém rozcestí vašeho života a budete muset rozhodnout, kudy dál. Každá z cest bude znamenat nový začátek, kdy něco získáte a něco jiného zase ukončíte. Jedny dveře se otevřou a druhé zavřou. Ať už se však rozhodnete jakkoli, ať budete jednat v souladu s hlavou nebo srdcem, ani jedna volba nebude nijak špatná a nevymstí se vám. Popadněte příležitost za pačesy a smýkněte svou existencí na tu, či onu stranu!

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.) Viselec – 4 hole – rytíř mečů

Celkové nastavení společnosti a současná situace vás tak trochu přimrazily na místě a vy se cítíte paralyzováni, neschopní udělat krok jakýmkoli směrem. Je tedy ta pravá chvíle říct si o pomoc někomu, komu věříte, kdo vás inspiruje a kdo přímo pulzuje nevyužitou energií. Právě tím, že se otevřete světu a připustíte, že ne všechno zvládnete sami, se dostanete dál a pokročíte z toho důlku, který jste na místě vystáli. Říct si o asistenci, když ji potřebujete, to přece není nic špatného!

Vodnář (21. 1. – 20. 2.) Ďábel – Smrt – Velekněz

Už jen to, že se ve vašem září objevily tři karty z velké arkány, značí, že pro vás bude tento měsíc velmi zásadní. Ale také nelehký. Budete se muset ubránit pokušení a nesnažit se kráčet tou jednodušší cestou. Naučte se také flexibilněji reagovat na změny, jejichž původci nejste vy sami a jsou vám tak trochu vnuceny. Zaměřte se na svou duchovní stránku a spiritualitu, kterou jste nechávali opomenuté v koutku. Bude to výzva, tak hurá do ní!

Ryby (21. 2. – 20. 3.) Císař – 6 pohárů – král mečů

Jako Ryby jste velmi citově založení jedinci a září pro vás bude náročné zejména proto, že právě srdce budete muset odložit a zadívat se na svět s chladnou logikou a kritickým okem a všechno zvážit rozumově. Nejspíš se budete cítit velmi odtrženě od druhých, ale vydržte. Útěchu čerpejte z hezkých vzpomínek a zážitků, které máte uložené v nitru. Však ona se brzy najde příležitost znovu zapojit do akce právě city a emoce. Stačí jen vydržet!

Reklama

Související témata:

Načítám