Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Konec legendárních dvojčat. Deblisté Bob a Mike Bryanovi ukončili kariéru

Sport

  10:50
New York - Nejúspěšnější deblový pár tenisové historie Mike a Bob Bryanovi ukončil kariéru. Americká dvaačtyřicetiletá dvojčata se ještě před vypuknutím pandemie koronaviru plánovala rozloučit na US Open, ale na newyorský grandslam se nakonec nepřihlásila. Nyní své rozhodnutí skončit s profesionálním tenisem oznámila v rozhovoru pro New York Times.

Mike Bryan (vpředu) a Bob Bryan ve Wimbledonu. foto: ČTK/AP

„Prostě cítíme, že teď přišla ta pravá chvíle. Jít na kurt a trénovat a hrát v našem věku už hodně bolí,“ řekl Mike. Spolu s bratrem Bobem během 22 let dlouhé profesionální kariéry získali na okruhu ATP rekordních 119 titulů, z toho šestnáct na grandslamech.

Rodáci z kalifornského Camarilla se spolu šestkrát radovali na Australian Open, dvakrát na French Open, třikrát ve Wimbledonu a pětkrát na US Open. Mike má navíc čtyři Grand Slamy v mixu, Bob slavil sedm podobných vítězství. Prvně jmenovaný si na odměnách vydělal 16,8 milionu dolarů, druhý o necelý milion méně.

Mike Bryan na returnu ve finále Australian Open 2017, sleduje ho dvojče Bob.
Bratři Bryanové se svým dortem.

„Pořád nás baví hrát, ale už nás tolik nebaví kvůli tomu trénovat. Takže chceme skončit hned, dokud jsme nahoře,“ přidal Mike, jenž spolu s bratrem také získal zlato na olympiádě v Londýně v roce 2012 a americkému výběru pomohli v roce 2007 vyhrát Davisův pohár.

Mike také v roce 2018 během bratrova dlouhodobého zranění přidal další dva grandslamové tituly s Jackem Sockem.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!