Do Česka přichází nealkoholický destilát Ceder’s

čtvrtek, 27. srpna 2020, 11:30 Aktuality, Marketing, Reklama MediaGuru

Společnost Jan Becher Pernod Ricard uvádí na český trh nealkoholický gin Ceder’s.

Společnost Jan Becher Pernod Ricard přivádí na český trh nealkoholický gin Cedre's, foto: MediaGuru.

Společnost Jan Becher Pernod Ricard přivádí na český trh nealkoholický gin Cedre's, foto: MediaGuru.

Do České republiky přichází další nealkoholický destilát. Gin bez alkoholu značky Ceder’s přivádí na tuzemský trh společnost Jan Becher Pernod Ricard (JBPR), která je tak prvním velkým hráčem, jež potenciálu nealkoholických destilátů věří.

Ze tří variant – Classic, Crisp a Wild –, které značka Ceder’s vyrábí, bude v Česku uvedena Crisp. Její volba reflektuje výsledky interních i externích ochutnávkách i skutečnost, že se nejlépe pojí s chutí okurky, a dobře tak dotváří již nabízené portfolio ginů JBPR. 

Novinka, jež je ručně míchána, destilována a lahvována ve Švédsku, je prozatím k dostání na stránkách PrestigeSelection.cz. V jednání jsou i další distribuční partneři jako Alkohol.cz, Rohlík nebo Makro. Kromě maloobchodu se bude JBPR snažit vybudovat distribuci do barů i na přímo přes své obchodní zástupce. 

Značka bude podpořena především ochutnávkami, jak na barmanských školeních, tak na eventech pro veřejnost, například na hudebních akcích, módních přehlídkách či odborných konferencích.  

Design lahve i název Ceder’s jsou inspirovány jalovcem, exotickými bylinami, švédským designem, samotnými zakladateli Craigem a Marií a jejich milovaným jihoafrickým pohořím Cederberg. 

Ceder’s není jediná značka nealkoholických destilátů, které jsou k dostání na trhu. V únoru letošního roku vznikla česká distribuční společnost W/O, jež na jejich dovoz specializuje. V portfoliu má například značky Lyre’s, Stryyk, Caleño či Everleaf. Firma Vikeza Gastro už do Česka dodává Borrago, Beneventi Red Bitter, Versin nebo GinSin.   

Na českém trhu přibývají značky nealko destilátů

pondělí 3. února 2020

Společnost Diageo, do jejíhož portfolia patří například Johnnie Walker, Captain Morgan, Smirnoff nebo Baileys, loni do své nabídka přidala nealko gin Seedlip. Společnost Stock Plzeň-Božkov, jež značky od Diagea v tuzemsku distribuuje, však o uvedení nealkoholických destilátů v Česku zatím neuvažuje. 

-stk-