Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Další ročník vinařské soutěže Král vín je u konce. Championem je Vinařství Volařík

PR článek

Tak by se dalo shrnout hodnocení 15. ročníku největšího vinařského projektu KRÁL VÍN České republiky. Po 15 letech pořadatelé změnili systém výběru championa, kterým se nestalo, jako v minulých letech, nejvýše hodnocené víno v komisích, ale vítěz speciální komise, který vybírala z 15 nejlepších vín - vítězů kategorií.

Do KRÁL VÍN České republiky 2020 přihlásilo 174 vinařů celkem 1300 vzorků. Vína byla rozdělena do jedenácti kategorií dle druhu a zbytkového cukru. Nejvíce obsazená byla kategorie suchých bílých vín s 249 vzorky, ale polosuchá vína jí šlapala na paty s 231 vzorky. Nejméně bylo vín organických – pouze 27.

Komise udělila celkem 49 velkých zlatých medailí (z toho 1 champion a 11 vítězů kategorií), 215 zlatých a 219 stříbrných. Na velkou zlatou bylo třeba překročit 90 bodů, na zlatou 86,4 a na stříbrnou medaili bylo třeba získat 85,2 bodů. Neuvěřitelných 640 vín překročilo 80 bodů a medaile už na ně nezbyla. Rozhodně tedy neznamená, že vína s menším počtem korunek (bez medaile) nestojí za ochutnání či nakoupení.

Hodnocení opět probíhalo v čerstvě zrekonstruovaných exkluzivních prostorách kongresového centra Clarion Congress Hotel Praha. Jeden z největších pražských hotelů poskytl skvělý servis a zajistil ideální prostředí pro náročnou práci hodnotitelů. Tato lokalizace nám umožnila nejen velmi pohodlné hodnocení v konferenčním sále na hodnotícím počítačovém systému Národního vinařského centra, ale i řadu odpočinkových a prezentačních aktivit. Každý den bylo hodnocení rozděleno do tří bloků. Bloky byly odděleny svačinou či obědem.

Od pondělí do čtvrtka pracovaly v tomto rytmu naplno čtyři komise. Na pátek zbyla jen jediná komise s opakovanými vzorky a následně stejní hodnotitelé, zkušení vinařští matadoři, vybrali ve speciální komisi championa. Tím se stalo vinařství Volařík a jejich Ryzlink rýnský 2018 pozdní sběr. Kompletní výsledky najdete na webových stránkách.

Kniha Král Vín

Stejně, jako každý rok, vyjde v září kniha KRÁL VÍN České republiky 2020, ve které si budete moci přečíst vše o vinařích a jejich úspěšně hodnocených vínech. A co je nejdůležitější? Nejlepší vína si budete moci ochutnat. KRÁL VÍN České republiky se opět rozjíždí s víny za vámi.

Královské košty – pultová degustace 300 nejlepších vín – navštíví jedenáct velkých měst České republiky – začínají v srpnu ve Znojmě a končí v lednu v Hustopečích závěrečným speciálem. Pro skutečné milovníky vín a znalce je určeno Turné KRÁLE VÍN – řízená degustace 15 nejlepších vín, většinou vítězů jednotlivých kategorií. Ředitel soutěže Branko Černý na ní poutavě představuje jednotlivá vína i vinaře, vypráví vinařské příběhy a zamýšlí se nad snoubením jednotlivých vín s pokrmy.

Podrobný termínový kalendář Turné najdete na webu.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Král vín, hodnocení, víno, Vinařství Volařík, Česko, vinařství, soutěž, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další ročník vinařské soutěže Král vín je u konce. Championem je Vinařství Volařík  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.