Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rosol prošel na Žižkově do čtvrtfinále, Wawrinka odstoupil

Lukáš Rosol postoupil do čtvrtfinále challengeru na pražském Žižkově. Poslední český hráč v soutěži zvítězil nad druhým nasazeným Francouzem Pierrem-Huguesem Herbertem 6:7, 6:3, 6:4. O účast v semifinále se pětatřicetiletý daviscupový reprezentant utká se čtyřiadvacetiletým Rakušanem Sebastianem Ofnerem. Čtvrtfinále měla hrát i hlavní hvězda turnaje Stan Wawrinka, Švýcar ale z turnaje kvůli zranění odstoupil.

Lukáš Rosol a Stan Wawrinka
zdroj: ČTK autor: Pavel Lebeda

Rosol porazil Herberta poprvé v kariéře. Se čtyřnásobným grandslamovým vítězem ve čtyřhře se dosud střetl jen v roce 2016 v Miami, kde s ním prohrál ve dvou setech.

S Ofnerem má kladnou bilanci 1:0, loni ho udolal ve třech setech na challengeru v Británii. Na antukových dvorcích TJ Spoje se Rosolovi daří lépe než minulý týden na Štvanici, kde vypadl hned v prvním kole.

Vítěz štvanického turnaje Wawrinka porazil v osmifinále Nizozemce Botice van de Zandschulpa dvakrát 6:3. Příštím soupeřem trojnásobného grandslamového šampiona, který se v Praze rozehrává po koronavirové pauze, měl být Rus Aslan Karacev, kterého Wawrinka zdolal ve finále na Štvanici. K zápasu ale nedojde.

Wawrinka totiž odstoupil kvůli zranění stehenního svalu. "S těžkým srdcem musím oznámit své odstoupení, důvodem je zranění stehna, které mě poslední dny trápí," uvedl Wawrinka.

"Chtěl bych všem poděkovat, že mi dokázali umožnit zahrát si v posledních dvou týdnech zase tenisové zápasy. Zároveň bych se chtěl omluvit svým fanouškům, že tento turnaj nemohu dokončit, jak bych si přál. Pobyt v Praze jsem si ale užil, stejně jako oba turnaje."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články