Rekonstrukce Bezručovy ulice v Podmoklech je hotová. Stála téměř osm milionů
Zdroj: www.mmdecin.cz
Děčín

Děčín - Rekonstrukce Bezručovy ulice v úseku v délce 81,51 m od ul. Čs. legií po ul. Prokopa je dokončená. Práce probíhaly v rámci rozsáhlé a postupné revitalizace Podmokel a vyšly na 7,8 mil. Kč. Na výsadbu stromů město získalo příspěvek ve výši 60 tis. Kč z Národního programu Životní prostředí.

„Rekonstrukce Bezručovy ulice je první dokončenou stavbou v rámci rozsáhlého projektu obnovy historické části Podmokel, kterou město provádí po jednotlivých etapách. Jsem rád, že se tuto část podařilo dokončit bez větších problémů. Věřím, že občané, kteří zde žijí nebo pracují, ocení změnu k lepšímu, kterou tato rekonstrukce přinesla,“ řekl náměstek primátora Vladislav Raška.

Práce v Bezručově ulici začaly v prosinci minulého roku. V rámci koordinace projektu byly nejprve realizovány samostatné stavby vlastníků inženýrských sítí plynovodu, vodovodu a kanalizace. Následně proběhla rekonstrukce tohoto úseku, kde došlo ke kompletní výměně konstrukčních vrstev v celém uličním prostoru. Bylo řešeno nové šířkové uspořádání místní komunikace, podélné parkovací pásy a chodníky podél domů. Bylo upraveno stávající odvodnění, vysazeno 7 stromů a upraven městský mobiliář. Dále se upravilo veřejné osvětlení, položily se datové rozvody města a osadilo nové dopravní značení.

Zhotovitelem stavby byla společnost SaM silnice a mosty Děčín a.s. Projektová dokumentace pro realizaci stavby zpracovaná společností re:architekti studio, s.r.o., navazuje na Územní studii obnovy historické části Podmokel. Kompletní přípravu i realizaci stavby měl na starosti Odbor rozvoje. Technický dozor stavebníka vykonávala společnost 3L studio s.r.o. Stavba byla dokončena v srpnu tohoto roku. V současné době se připravují podklady pro kolaudační řízení.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru