Pepe Reina odchází z AC Milán, v novém působišti už podepsal smlouvu

Pepe Reina odchází z AC Milán, v novém působišti už podepsal smlouvu

Brankář Pepe Reina opouští AC Milán. V klubu působil od roku 2018 a na jaře ho rozčílilo, že ho vedení poslalo na hostování do Aston Villy, kam se mu nechtělo. S milánským velkoklubem tak Reina odmítl dál spolupracovat, rozvázal smlouvu a obratem podepsal jako volný hráč novou v jiném italském klubu, Laziu Řím.

Sedmatřicetiletý Pepe Reina si tak v příští sezóně s největší pravděpodobností zachytá Ligu mistrů, do které se Lazio kvalifikovalo přes čtvrté místo v italské Serii A. Lazio bude moci těžit především z letitých zkušeností Reiny. Rodák z Madridu začal seniorskou kariéru v roce 2000 trochu netradičně, v Barceloně. Tam se mu však nedařilo nastálo prosadit do základní sestavy a štěstí odešel v roce 2002 hledat do Villarrealu.

Ve Villarrealu se z Reiny stal gólman evropské kategorie a v roce 2005 přestoupil tento brankář do anglického Liverpoolu, jemuž patřil až do roku 2014. Za Liverpool odchytal Reina 285 zápasů Premier League a patřil tak k jednomu ze symbolů tohoto období klubu.

V posledních letech v Liverpoolu už se mu tam příliš nevěřilo a sezónu 2013/14 strávil na hostování v Neapoli. Další sezónu zase plnil roli dvojky v Bayernu Mnichov a od roku 2015 chytal nastálo za Neapol, kde měl neotřesitelnou pozici jedničky. To se však nedá říci o jeho působení v AC Milán, kam odešel v roce 2018, jelikož za rok a půl si tam připsal pouhých pět ligových startů. V Laziu by měl tedy Reina zužitkovat své zkušenosti a pomoci mu právě i v Lize mistrů.