‚Pusťte nás na hokej.‘ Fankluby z celé republiky spustily iniciativu za návrat diváků do ochozů

Pandemie koronaviru utnula závěr minulé sezony hokejové extraligy a teď minimálně z fanouškovského pohledu ohrožuje i start nového ročníku. Do hledišť hal totiž kvůli vládním nařízením může maximálně pět tisíc diváků. Fankluby českých extraligových a prvoligových týmů proto spojily své síly a spustily iniciativu s názvem Pusťte nás na hokej.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Komety Brno

Hokejisté Komety Brno | Zdroj: Profimedia

„Cílem naší iniciativy je dosažení co nejrychlejšího návratu k normálnímu provozu hokejových stadionů. To znamená dosáhnout odvolání valné většiny současných vládních opatření,“ řekl Radiožurnálu Jiří Sucharda ze sdružení hokejových fanoušků Komety Brno - Modrobílí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejoví fanoušci přišli s vlastní iniciativou za návrat diváků na stadiony. Více v příspěvku Tomáše Petra

Pod iniciativu Pusťte nás na hokej už se podepsalo 32 fanklubů z celé republiky. Hokejovým fanouškům se nelíbí nařízení ministerstva zdravotnictví, které omezuje od 1. září počet diváků na sportovních stadionech na pět tisíc. Navíc do haly můžou kluby pustit diváky maximálně deseti vstupy do deseti oddělených sektorů po 500 divácích.

„Pro značnou část klubů to je problém, stadiony na to nejsou uzpůsobené. Nemají deset vchodů, nemají deset toalet,“ popisuje Sucharda, který se jako jeden ze zástupců iniciativy tento týden sešel s premiérem Andrejem Babišem z hnutí ANO a také vládním zmocněncem pro vědu a výzkum Romanem Prymulou.

Komplikace extraligového nováčka. Motor České Budějovice má v týmu 17 nakažených koronavirem

Číst článek

„Hygienici přepracovali ten plán tak, že bude možné do sektorů vstupovat v časově odlišných dobách. Nejprve se naplní jedna část oddělená od druhé části, která se naplní poté. Totéž se týká toalet, kde je tolerováno, že nemusí být přímo v daném sektoru,“ řekl Prymula.

Kluby aktivitu fanoušků vítají

Iniciativu fanoušků otevřeně podpořily i některé hokejové kluby, třeba Sparta, Pardubice, Třinec nebo České Budějovice.

„Náš klub je výrazně závislý na tom, aby fanoušci mohli chodit do hlediště. Tvoří to pro nás až třicet procent rozpočtu, takže iniciativu fanoušků velmi podporujeme a jsme za ni rádi,“ řekl mluvčí hokejistů Českých Budějovic Tomáš Kučera.

Současná epidemiologická situace ale podle Prymuly úplné zrušení všech omezení nedovoluje. „Neděje se to nikde po Evropě a my jsme už v této chvíli poměrně benevolentní. V řadě zemí probíhají utkání úplně bez fanoušků,“ uvedl.

Minimálně v úvodu sezony tak hokejoví fanoušci musí počítat s tím, že se na stadion dostanou jen v omezeném počtu.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme