Hlavní obsah

Vařič pervitinu, který způsobil výbuch v domě na Klatovsku, zemřel

– Klatovy
Právo, Patrik Biskup

Klatovský soud zastavil trestní stíhání Rostislava H., který loni v Horažďovicích na Klatovsku při vaření pervitinu způsobil výbuch v rodinném domě. Osmapadesátiletý muž totiž minulý měsíc zemřel, potvrdila ve čtvrtek Právu šéfka klatovských žalobců Jiřina Vítovcová.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Místo výbuchu

Článek

Muž byl obviněn z přečinu nedovolené výroby omamných a psychotropních látek. Hlavní líčení mělo začít příští měsíc. „Dostali jsme od soudu usnesení, kterým se trestní stíhání obžalovaného zastavuje z důvodu jeho smrti,“ uvedla Vítovcová.

K explozi a následnému požáru došlo v podkroví domu. Muž stačil z objektu včas utéci. Policie ho zadržela později. Tvrdil, že v jedné z místností nechal zapnutý propanbutanový vařič.

Při výrobě drog na Klatovsku explodoval dům

Krimi

Škoda na domu, který měla od města pronajatý starší žena, dosáhla půl milionu. „Je pryč celá střecha, dokonce jsou vyvalené i stěny,“ řekl bezprostředně po události starosta Horažďovic Michael Forman.

U požáru zasahovalo podle mluvčího hasičů pět jednotek. „Hasiči z objektu vynesli tři desetikilogramové propanbutanové lahve a jednu dvoukilogramovou,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám