bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Duely play off NHL odloženy. Hráči protestují proti policejnímu násilí

27. srpna 2020, 21:21

Jan Šimek

(Aktualizováno) Týkalo se to basketbalové NBA a teď také NHL. Noční zápasy čtvrtfinálových sérií mezi New Yorkem Islanders a Philadelphií a Vancouverem s Vegas Golden Knights se neodehrály, odloženy byly i další dva zápasy. Proč?

Hokejisté chtějí tímto upozornit na problém týkající se policejního násilí. Informaci o tom, že hráči v noci nenastoupí, zveřejnil respektovaný zámořský žurnalista a insider Pierre LeBrun. Ten to oznámil na Twitteru, NHL to později potvrdila.

Útočník San Jose Evander Kane na svém Twitteru uvedl, že i nově zformovaná Hockey Diversity Alliance (Aliance pro diverzitu), mezi jejíž hlavní tváře patří právě i hvězdný hokejista Sharks, oficiálně požádala NHL o odložení nejbližších utkání s cílem vyslat jasný signál, že lidská práva mají přednost před sportem.

K odložení utkání na jiný termín sáhla i NBA poté, co basketbalisté Milwaukee nenastoupili k dnešnímu utkání play off proti Orlandu na protest proti policejnímu násilí. Hráči reagovali na incident, při kterém policie v městě Kenosha zranila střelbou do zad devětadvacetiletého černocha Jacoba Blakea.

Vedení NBA odložilo i další dva zápasy mezi Houstonem a Oklahoma City a Los Angeles Lakers s Portlandem. V případě NHL se nehrály noční bitvy mezi New York Islanders a Philadelphií, resp. Vancouverem a Vegas. Odloženy jsou také páteční zápasy Tampa Bay – Boston a Colorado – Dallas. O náhradních termínech zatím rozhodnutí nepadlo.

Vedení zámořské soutěže doufá, že program vyřazovacích bojů, které se kvůli pandemii koronaviru konají v Torontu a Edmontonu, se znovu rozjede nejpozději v sobotu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.