Politikaření v Letňanech prý vyšlo najevo. ANO zakleklo na místostarostu Sehnala. Odvolán během dovolené

27.08.2020 20:54

Ve středu ve večerních hodinách byl na návrh starosty městské části Zdeňka Kučery (ANO) zastupitelstvem městské části Praha 18 – Letňany odvolán Pavel Sehnal (ODA) z funkce prvního místostarosty. Stalo se tak v době jeho nepřítomnosti z důvodu předem ohlášené dovolené.

Politikaření v Letňanech prý vyšlo najevo. ANO zakleklo na místostarostu Sehnala. Odvolán během dovolené
Foto: Archiv ODA
Popisek: Předseda ODA Pavel Sehnal

Anketa

Je špatně, když se lidé smějí zranění prezidenta Zemana?

95%
5%
hlasovalo: 13769 lidí
Koaliční partneři, tedy ODS a Strana svobodných občanů, TOP 09 a ANO 2011, se tak podle prohlášení ODA dopustili flagrantního porušení platné koaliční smlouvy.

Ihned po zahájení jednání zastupitelstva podle našich informací došlo ke změně programu a jako první bod bylo navrženo odvolání místostarosty, ke kterému nakonec došlo. Předkladatel návrhu starosta Zdeněk Kučera (ANO 2011) je zdůvodnil takto:

„Co se týká klubu ANO, tak my jsme dlouhodobě nespokojeni s fungováním pana Sehnala, který dával v rámci koalice protinávrhy, mé osobě posílal vytýkací dopisy a těchto věcí bylo více, takže jsme se v rámci klubu rozhodli k tomuto kroku.“

Odvolaný místostarosta Sehnal vytýkal starostovi, že nedodržuje stanovená pravidla, například opakovaně porušuje jednací řád zastupitelstva. K porušování jednacího řádu podle všeho docházelo i ve středu.

„Je tedy otázkou, zda vůbec lze takto místostarostu městské části odvolat za to, že trvá na dodržování demokraticky přijatých platných pravidel pro fungování samosprávy městské části. Pravidel, které starosta, stojící v čele radnice, opakovaně porušuje, místo toho, aby sám šel příkladem. Není divu, že na něj zaklekli," stojí v prohlášení, které mají PL k dispozici.

Pavel Sehnal k tomu ze své zahraniční dovolené vzkázal, že „je to komplot." Dle jeho slov je to cílené uchopení absolutní moci na radnici v Letňanech v době, kdy je na dovolené.

„Stal jsem se obětí vlastní důslednosti, s jakou požaduji dodržování pravidel. A to každým bez rozdílu, i kdyby to byl starosta. Ale já to nevzdám. O to víc budu důsledně hlídat, aby se věci v Letňanech děly podle pravidel a ku prospěchu jejich občanů, ne proti nim,“ doplnil pro ParlamentníListy.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…