Hlavní obsah

V USA obvinili sedmnáctiletého mladíka, že střílel na demonstranty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kenosha

Vyšetřovatelé obvinili ve čtvrtek večer 17letého mladíka ze střelby ve městě Kenosha v americkém státě Wisconsin, kde se odehrávají protesty proti policejní brutalitě. Informovala o tom agentura AP. Kyle Rittenhouse čelí podezření, že zastřelil dva protestující a jednoho zranil. Pokud se jeho vina prokáže, hrozí mu doživotí.

Foto: David Goldman, ČTK/AP

Policistíé ve Kenoshi zasahují proti demonstrantům u parku

Článek

Nepokoje ve městě vypukly po víkendového incidentu, při němž policie vážně zranila devětadvacetiletého černocha Jacoba Blakea. [celá zpráva]Sedmkrát ho střelila do zad. Předtím po něm vyžadovala, aby odhodil nůž. Nůž se později našel v autě.

Vyšetřovatelé v autě postřeleného černocha našli nůž

Amerika

V následujících dnech propukly masové protesty a tvrdé střety bezpečnostních složek s demonstranty. Během protestů se také rabovalo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při protestech v Kenoshe se v ulicích ozývala střelbaVideo: Reuters/AP

V noci z úterý na středu se v ulicích Kenoshy střílelo, když tam kromě demonstrantů dorazili i ozbrojení muži, kteří se označovali za ochránce soukromého majetku. Údajně chtěli chránit benzínovou pumpu.

Dva lidé po zásazích zemřeli, třetí utrpěl zranění.[celá zpráva]

Nové rasové nepokoje přichází tři měsíce poté, co zažehla protesty po celých Spojených státech smrt černocha George Floyda při zatýkání v Minneapolisu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám