Hlavní obsah

Vznikne dokument o vraždě Johna Lennona

Právo, jaš

Televizní stanice Sky oznámila, že pro nedávno spuštěný kanál Sky Documentaries natočí dva dokumenty. Tématem prvního bude vražda Johna Lennona, druhého únos Australanky Muriel McKayové, ke kterému došlo ve Velké Británii před půlstoletím.

Foto: Profimedia.cz

John Lennon zemřel v prosinci roku 1980.

Článek

Snímek o vraždě člena skupiny Beatles vzniká pod dohledem režisérky Poppy Dixonové, jež o něm na televizním festivalu v Edinburghu sdělila podrobnosti. Bude se jmenovat Let Me Take You Down a bude pohledem na vyšetřováním vraždy Johna Lennona, kterou spáchal Mark David Chapman 8. prosince 1980. Dixonová doufá, že film bude na stanici Sky odvysílán na začátku letošního prosince tak, aby se kryl se 40. výročím úmrtí umělce.

Vrahovi Johna Lennona opět zamítli žádost o propuštění

Kultura

Jeho součástí bude exkluzivní rozhovor, který dal uvězněný Chapman novináři Jacku Jonesovi. Řekl v něm, co ho přimělo ke spáchání vraždy. Jones je autorem knihy Let Me Take You Down: Inside the Mind of Mark David Chapman, the Man Who Killed John Lennon, která se okolnostmi Lennonovy vraždy zabývá.

Druhý dokument se jmenuje The Wimbledon Kidnapping a bude vyprávět příběh z roku 1970. Tehdy byla ve Wimbledonu unesena jistá Muriel McKayová, kterou si únosci spletli s manželkou tiskového magnáta Ruperta Murdocha. Její tělo nebylo nikdy nalezeno, přestože pachatelé byli zajati a usvědčeni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám