Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Jason Priestley slaví 51 let: Z fešáka Brandona z Beverly Hills 90210 je dnes zodpovědný otec

Jason Priestley slaví 51 let: Z fešáka Brandona z Beverly Hills 90210 je dnes zodpovědný otec
Zdroj: archiv
+ Dalších 9 fotografií
narozeniny
Jason Priestley (51), známý jako lamač dívčích srdcí Brandon Walsh ze seriálu Beverly Hills 90210, je už rok padesátníkem. Sympatický herec, jenž býval idolem mnoha dívek a žen po celém světě, je dnes zodpovědným tatínkem dvou teenagerů.

I když Jason Priestley slaví jednapadesáté narozeniny, pohled hezounka Brandona Walshe neztrácí. Sympaticky herec, který je podle kolegů stejný v seriálu i v soukromí, se v televizi objevoval už od útlého věku. Ve svých třinácti letech se rozhodl se svou "kariérou" praštit a užívat si bezstarostného mládí. O pár let později se ale k hraní vrátil, což se později ukázalo jako dobré rozhodnutí.

Ve 13 letech praštil s herectvím

Jason se narodil v kanadském Vancouveru. Poprvé se před kamerou objevil už jako kojenec se svou matkou Sharon Kirk, která byla herečkou, tanečnicí a později i choreografkou. Jako dítě hrál v několika reklamách a nevýznamných televizních seriálech. Ve třinácti letech se ale rozhodl s hraním skončit. Nebavilo ho stále dbát na svůj vzhled, a tak na pár let proměnil svůj styl. Nechal si narůst vlasy, začal nosit koženou bundu a kanady a z milého hezounka se stal drsný mladík.

Roli Brandona získal na poslední chvíli

Na konci střední školy se v něm ale touha hrát znovu probudila. Začal navštěvovat hodiny herectví a v roce 1987 se přestěhoval do Los Angeles. Zanedlouho přišla role v kultovním seriálu Beverly Hills 90210. Osudy party kamarádů ze střední školy sledovaly miliony mladých lidí po celém světě. Jason se stal idolem dívek i žen. Málokdo ví, že roli Brandona získal pouhé čtyři dny před začátkem natáčení pilotního dílu. Dobře vypadající Jason tehdy producentům vytrhl trn z paty a v seriálu pak zůstal celých devět sezon. Při natáčení 9. série se Jason dokonce stal produkčním seriálu a několik dílů sám režíroval.

Další Jasonovy projekty

Jako režisér se představil i s několika dalšími filmy. Druhou stranu kamery si vyzkoušel při natáčení televizních filmů jako Sbohem, zítřku nebo Druhá žena.

I když mu roli Brendina bratra už nikdo neodpáře, Jason se objevoval i v jiných projektech. Vybíral si spíše menší nezávislého charakteru. Jedním z jeho nejúspěšnějších filmů je krimi komedie Chladnokrevný z roku 1995, kde ztvárnil bezcharakterního vraha. Vidět jsme ho mohli i ve snímcích Chlapec, který uměl létat, Můj nápadník je vrah či Past na Rosomáka.

Je z něho zodpovědný otec

Jason se v roce 1999 oženil s maskérkou seriálu Beverly Hills Ashlee Peterson. Po krátké době se ale rozvedli. Podruhé se oženil v roce 2005 také s maskérkou. S krásnou Naomi, která se momentálně živí jako fitness trenérka, má dceru Avu (13) a syna Dashiella (11). Z Jasona, kvůli kterému před dvaceti lety šílely fanynky po celém světě, je dnes pyšný a zodpovědný otec, který nemá problém své dceři vystrojit narozeninovou oslavu jako pro princeznu.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy