InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kralova vila v Prachaticích ožívá. A Prachatice s ní

PRACHATICE - Dnes vpodvečer odstartuje v Prachaticích dvoudenní multižánrový festival Vivat Vila! Koná se na podporu unikátní Kralovy vily, která je odsouzena k demolici kvůli stavbě budoucího obchvatu města. Ten je ale v nedohlednu, a tak spolek Živá vila, který už zajímavý funkcionalistický objekt inspirovaný architektem Adolfem Loosem jednou provozoval, nasadil síly, aby vila znovu ožila. Zastupitelka Barbora Koritenská upozornila v květnu, že budovu v majetku města ničí nelegální obyvatelé, podle všeho narkomani. Město pak vilu odebralo z dispozice Technickým službám a vypsalo na pronájem vily výběrové řízení. Přihlásil se pouze spolek Živá vila. Budovu k 1. srpnu převzal, uklidil a nyní tam pořádá první akci, kterou si mohou příznivci vily a příznivci příznivců užít. Program bude probíhat ve vile, na její zahradě, ale i na řadě míst v historickém centru. Prachatice se tak chtějí představit jako příjemné a pulsující město. Bezplatně budou přístupná i muzea a galerie včetně zřídka otevřeného unikátního Kulturního centra Otto Herberta Hajeka.

 

Pátek 

Program začne dnes v 17.30 prohlídkou vily a pak následují vystoupení formací Vivat Joe (18.00), REK (18.40), Naborisk Akatsuki z Francie (19.30), Šimanský - Niesner (20.20), Čtyři strany téhož (21.00), Kaplan bros. (21.40) a Fotbal (23.00). 

Sobota

V sobotu se prohlídka vily uskuteční znovu - od 16 hodin. V 16.30 pak vystoupí skupina Walden a následují v 17.30 Billow, v 18.30 Tábor, v 19.30 Pokora, ve 20.30 B4, ve 21.30 Sinsk, ve 22.30 Kalle s akustickým doprovodem, 23.30 Please The Trees a od půl jedné Dingo. 

Po oba dny pak následuje noční hudební program v Clubu Hrozen na Velkém náměstí.

V sobotu v 11 hodin začne básnické čtení Š. Leitgeba a J. Těsnohlídka v kavárně Madona, ve 14 hodin autorské čtení Jiřího Hajíčka a Ondřeje Štindla v čajovně U Hrušky, na louce u skalky bude hrát od 10 hodin dopoledne loutkové divadlo pro děti a na Velkém náměstí se chystá v sobotu v poledne sdílený oběd. Ve vile bude probíhat výstava Jaroslava Ešnera a Petry Bolkové a taky nabídka Knedlo zelo wear a swap oblečení. 

Noclehy lze dohodnout v Základní škole Národní. Více už na www.vivatvila.cz nebo v přílohách této pozvánky. 

 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace