Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Koronavirus zavírá školy: V karanténě jsou kantoři základky na Kolínsku i gymnázia v Kladně

Aktualizováno -
28. srpna 2020
15:13
Autor: ČTK, Mii - 
27. srpna 2020
21:35

Kvůli karanténě pedagogického sboru zahájí kladenské sportovní gymnázium výuku zřejmě až 10. září. Nekonají se ani ústní maturitní zkoušky naplánované na 2. září, uvedla ve čtvrtek škola na svém webu. Důvodem je pozitivní test na covid-19 u jednoho z pedagogů, se kterým byli ostatní učitelé v kontaktu. Neotevře ani základní škola v Pečkách na Kolínsku a Mateřská škola Letohradská v Praze 7.

Ředitel školy v Pečkách Luboš Zajíc informoval o odkladu začátku školního roku na webu. „Vzhledem k výskytu pozitivního případu Covid-19 v učitelském sboru přechází všichni zaměstnanci školy do 6.9.2020 do karantény,“ napsal. Děti by se tak do lavic měly vrátit až v pondělí 7. září, situace se ale ještě podle ředitele může změnit.

Ještě později začne výuka na na kladenském sportovním gymnáziu. Podle vyjádření školy je v karanténě nařízené hygieniky celý pedagogický sbor. „Předpokládaný termín nástupu žáků do školy je předběžně 10. 9. 2020 (vše se bude odvíjet podle aktuální epidemiologické situace),“ informovala škola.

Zavřená školka v Praze

Stejný problém řeší i mateřská škola na Praze 7. Na začátku září zůstane uzavřena. Důvodem je pozitivní test na covid-19 u jednoho ze zaměstnanců. Hygienici tak nařídili uzavření školky, a to až do 11. září. Sdělil to mluvčí radnice Martin Vokuš. Na zavření školy upozornil Deník N.

V karanténě skočila většina personálu školky, tedy všichni, kdo přišli do kontaktu s nakaženým zaměstnancem. S ním se setkali při přípravě na zahájení provozu. V karanténě budou i zaměstnanci detašovaných pracovišť Školička a Letohrádek.

Ve čtvrtek hygienici evidovali ve středních Čechách 470 pozitivně testovaných na koronavirus, od počátku pandemie 2571. Celkem zemřelo 25 lidí, 2076 se vyléčilo.

 

 

viho ( 29. srpna 2020 01:46 )

Ministr Mor žije v představě, že se obnoví normální tereziánská školní docházka, jak se chvástal na tiskovce. Realita ale bude taková, že do čtrnácti dnů skončí většina učitelů v karanténě a zbytek, zejména těch starších, strachy uteče, takže tereziánské, převážně státní, školy budou muset zavřít. A to, co se dodnes pejorativně označovalo za tzv. alternativní školství, bude fungovat. Nová doba si žádá zásadní reformy, ale to tahle nekoncepční vláda nedokáže. Je to jenom vláda Babišových PR herců a přisluhovačů. Koncem září zase budou zmatené tiskovky, co vlastně s tím školstvím, že něco takového nemohl nikdo čekat, ministři se budou trumfovat na tiskovkách a rušit co bylo včera vyhlášeno. No bude to s touto vládou ještě legrační podzim.

viho ( 29. srpna 2020 00:11 )

Distanční vzdělání není o tom, že se přenese frontální výuka domů a odpovědnost se hodí na rodiče. Distanční výuka potřebuje úplně jiný přístup. Ministr Pohroma na to snad za pár let přijde, ale to už bude asi pozdě. Teprve teď po 10 letech jim došlo, že vlastně chtějí státní maturitu jako test minimální úrovně. Možná se měli zeptat nějakého odborníka na vzdělání dříve a ne provádět mnoho let experimenty na dětech. S tou distanční výukou to bude nejspíš podobný chaos.

verka1 ( 28. srpna 2020 19:15 )

Děti se budou učit doma, docházka je povinná. Učitelé pošlou učivo, které se mají děti naučit a rodiče musí dohlédnout, aby se učily.

frantacizek ( 28. srpna 2020 17:33 )

my byli na testech na protilátky a 8 už nás to prodělalo, pač je má. Já si myslím, že já hned na začátku. Kantoři by si tím měli projít, hlavně ti starší...

gejzovic ( 28. srpna 2020 17:21 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa