Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Bittner spurtoval na ME o titul. Nakonec je mezi juniory stříbrný

Česká cyklistika má na evropském šampionátu třetí medaili. K Mathiasu Vackovi a Vojtěchu Řepovi se v silničním závodě juniorů přidal i stříbrný Pavel Bittner. V Plouay jej ve fotofiniši předčil jen Dán Kasper Andersen. 

Je nám líto, video expirovalo.
Juniora Bittnera nezastavil ani defekt a skončil druhý na ME

Po 109 kilometrech byl jen o milimetry třetí Belgičan Arnaud de Lie. V závodě juniorek obsadila Kristýna Burlová osmé místo.

Česká výprava má ve Francii díky mladým jezdcům kompletní medailovou sbírku. V časovce získal titul další junior Mathias Vacek, v silničním závodě kategorie do 23 let skončil ve čtvrtek třetí Vojtěch Řepa.

"Pavel uspěl i přesto, že čtyři kola před cílem, když se to do kopce rozjelo, měl defekt a půl kola mu trvalo, než se dotáhl zpět. Měl to složité, ale dokázal to a závěr si pak kluci hlídali," uvedl reprezentační trenér Tomáš Konečný.

"Ve stoupání vepředu vždy zůstalo tak deset, dvanáct lidí a my jsme tam vždy byli ve dvou. V závěru Mathias rozjel spurt pro Pavla, dovedl jej na dvoustovku a pak to bylo na něm. Titul mu unikl snad o dva milimetry. Oba však potvrdili, že jsou absolutní světová špička," ocenil juniory Konečný.

Bittner v pondělí při Vackově triumfu obsadil sedmé místo v časovce. Tentokrát se v závěru deštivého závodu prosadil v hromadném spurtu na stupně vítězů. První tři jezdci proťali čáru prakticky současně a o pořadí rozhodla až cílová fotografie. Vacek dokončil závod na konci vedoucí skupiny na 32. místě.

Burlová umístěním v desítce vylepšila výsledek z jízdy proti chronometru, v níž skončila čtrnáctá. Cílem bezmála sedmdesátikilometrového závodu projela ve stejném čase jako vítězná Italka Eleonora Camilla Gasparriniová.

Mistrovství Evropy v silniční cyklistice v Plouay (Francie):

Junioři (109,2 km): 1. Andersen (Dán.) 2:38:28, 2. Bittner (ČR), 3. De Lie (Belg.) oba stejný čas, ...32. Vacek (ČR) -3.

Juniorky (68,25 km): 1. Gasparriniová (It.) 1:54:22, 2. Vanihoveová, 3. De Clercqová (obě Belg.), ...8. Burlová (ČR) všechny stejný čas.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články