Za dva měsíce se řidiči poprvé projedou po novém mostu v Anenském údolí na Kraslicku

28. srpen 2020 14:00

Nákladní auta, bagry a další těžké stroje. Tak to vypadá na křižovatce u Anenského údolí na Kraslicku. Krajská správa a údržba silnic tady modernizuje komunikaci, která vede z Kraslic do Oloví a Rotavy.

Modernizace křižovatky v Anenském údolí u Kraslic na Sokolovsku trvá víc než jeden rok. U rozcestí vznikl nový most přes řeku Svatavu. Je dlouhý 101 metrů, široký 8,5 metrů směrem na Sokolov a 25 metrů směrem na Kraslice. „Jde o to, že se most rozšiřuje z dvoupruhu do třípruhu. Je potřeba zajistit plynulé vytáčení kamionů,“ vysvětlil hlavní stavbyvedoucí Petr Chomický.

Na most bude navazovat výstavba silnice směrem ke Kraslicím. „Stavba je rozdělena na dva úseky – na křižovatku Anenské údolí, do které spadá ten most, a modernizace silnice Anenské údolí, která navazuje na tu křižovatku ve směru na Kraslice,“ řekl za Krajskou správu a údržbu silnic Karlovarského kraje Rostislav Kadlec.

Na modernizaci získala Krajská správa a údržba silnic Karlovarského kraje evropskou dotaci. „Je profinancováno 60 milionů a celkové náklady jsou zhruba 121 milionů,“ vysvětlil Kadlec. Dopravu v místě nyní řídí semafory a s omezením provozu musí v tomto úseku řidiči počítat ještě dva měsíce.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio