Bývalá restaurace Beseda se stává centrem služeb a kultury
V Besedě, kam bude knihovna přestěhovaná, finišují montážní práce. Foto: Archiv obecního úřadu
Teplice

Proboštov – Středa 26. srpna byla historicky posledním dnem, kdy si mohli čtenáři Proboštova zajít vypůjčit, nebo vrátit knihu do knihovny v prostorách prvního patra obecního úřadu. V současné době už podle místostarosty Romana Nešetřila finišují práce ve zrekonstruovaném objektu Beseda, kde Místní knihovna Proboštov získá nové a kvalitnější zázemí.

„Ve středu začala montáž vybavení knihovny a následující dva týdny budeme nové prostory knihovny dovybavovat, stěhovat a řešit technické záležitosti, nezbytné pro bezchybný chod zařízení. Knihovna bude proto první dva týdny v září ještě pro veřejnost uzavřená,“ upozorňuje proboštovský místostarosta. Slavnostní otevření místní knihovny a den otevřených dveří plánuje vedení obce spojit s tradičními slavnostmi obce v sobotu 12. září. Přičemž ostrý provoz knihovny bude zahájený v úterý 15. září.

Proboštovská knihovna bude čtenářům v Besedě k dispozici tři dny v týdnu, od úterý do čtvrtka, v době od 14 do 17 hodin. Čtenáři tak získají jeden den k dobru. Na radnici byla knihovna otevřená pouze v době úředních hodin, v pondělí a ve středu. O chod knihovny se postará dlouholetá knihovnice Zdeňka Hlaváčková s novou posilou Slávkou Muláčkovou. Kromě zajištění běžného provozu knihovny, budou obě průběžně připravovat také různé akce jako přednášky, besedy, tvůrčí dílny a podobně.

Objekt bývalé restaurace Beseda v centru Proboštova nechalo vedení obce rekonstruovat už před lety. Náklady na opravy se vyšplhaly na 8,6 miliónu korun a Proboštovským se podařilo pokrýt je částečně dotacemi. Od té doby budova sloužila jen nárazově. O konečné podobě jejího využití bylo rozhodnuto v minulém roce. Kromě knihovny, která získá velkou část přízemních prostor, tu zázemí našla i obecní policie, ordinace a další služby.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru