TIP REDAKCE: 5 důvodů, proč se těšit na nejnovější album Marilyna Mansona

Marilyn Manson | Zdroj: facebook interpreta

Marilyn Manson vydá v polovině září novou studiovku, kterou dokončil během karantény a slibuje ji už minimálně rok. O albu se několikrát zmínil a rozhodně prý nepůjde o žádnou nudu. To u tohoto autora, který je plný kontroverze, snad vlastně ani nelze. Přinášíme proto několik důvodů, proč se na album těšit.

Deska bude koncepční

To, že se jedná o koncepční album, prohlásil Marilyn Manson v jednom z rozhovorů: „Shooter a já jsme tohle koncepční album vytvořili jako zrcadlo pro posluchače, ne pro nás samotné. Existuje plno pokojů, skříní a zásuvek, ale v duši a muzeu vlastních myšlenek jsou zrcadla vždy nejhorší. Střípky duchů mě pronásledovaly, když jsem psal tuto desku. Říkal jsem si: Kroť své šílenství a zkus předstírat, že nejsi zvíře, přestože jsem věděl, že lidstvo je ze zvířat nejhorší. Milosrdenství je jako vraždění. Slzy jsou největším lidským exportem.“

Čtěte také: Mad World v novém balení. Palaye Royale vydali temný cover kultovní skladby

V pořadí již jedenácté

Deska We Are Chaos bude již v pořadí jedenáctá studiová. Manson není žádný nováček. Prosadit se a zapsat do povědomí velké části populace se mu již dávno podařilo. Většinu lidí už také absolutně šokoval a může proto své další hudební kroky více promýšlet. Nutno připomenout, že ne každé jeho album byl dobrý krok vpřed. V posledních letech se mu ale daří a jeho alba jsou dobře hodnocená i světovými kritiky. Očekává se tak, že i letos to bude sázka na jistotu. Album bude následovníkem Heaven Upside Down, které vyšlo v roce 2017.

Ochutnávka je na světě

První singl, který nese totožné jméno jako studiovka, vypustil Marilyn do světa již před třemi týdny, a to rovnou včetně videoklipu. We Are Chaos se nese ve středně rychlém tempu a začíná příjemnou melodií na akustickou kytaru. Je velmi dobře zapamatovatelný už po prvním poslechu a celistvost a melodická vyváženost vás nutí pouštět si to pořád dokola. Videoklip už tak dobrý ale není. Snad každému musí být jasné, že umí lepší, ale v aktuálně době, kdy se vše řeší s minimem lidí a dbá se na bezpečnost to asi ani lépe nešlo, a tak hlavním pilířem klipu je digitální animace.

Čtěte také: VIDEO: Experimentální projekt Altered Mind of 20-20 odhaluje nejskrytější lidské emoce v době pandemie covid-19

Umí překvapit

Že není Brian Warner nudný „zaprděný“ umělec, který se plácá jen ve svém zajetém žánru, jsme se už také mohli přesvědčit na vlastní uši. Není to tak dávno, co se vydal prozkoumávat i odvětví country a natočil velmi zdařilý cover God’s Gonna Cut You Down. Velmi úzkou spolupráci po hudební stránce navazuje i s kolegou, kterého milují snad všechny ženy, tedy Johnnym Deppem.

Ani ne za měsíc

We Are Chaos vpluje do hudebního světa již za několik dní. Můžete si tedy poznačit datum 11. září. Na albu bude rovných deset songů. Už jen to značí, že by Manson mohl mířit spíš na kvalitu než na kvantitu. Můžeme se tedy těšit, v jakých aktuálních palčivých tématech se zase šťourá, protože to mu rozhodně není cizí.


Napište komentář

Karolína Kaufmann
O Karolína Kaufmann 360 Článků
Hudba je život! I po těch letech se jí nevzdávám ani teď, kdy už je v dosavadním životě těžší si na ni udělat pořádně čas a věnovat se jí. Miluju punkrock, rock (na tom jsem vyrostla), určité odnože metalu, ale stejně tak mám občas chuť na vážnou hudbu nebo ska. Prošla jsem přes iPunk.cz, MonsterMusic.cz, musicserver.cz a nyní jsem zpátky v Monsteru, který mi je nebližší.