Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Kovářovi se splnilo přání o dospělém fotbale, z Manchesteru jde hostovat do Swindonu

V červnu naznačil, že by si rád vyzkoušel jiné než juniorské soutěže, a jeho tužba byla vyslyšena. Dvacetiletý brankář Matěj Kovář totiž odchází z Manchesteru United na roční hostování do třetiligového Swindonu Town.

Dva talenti Manchesteru United. Zleva Matěj Kovář a Mason Greenwood
zdroj: REUTERS autor: Valentyn Ogirenko

Mládežnický reprezentant přestoupil do Manchesteru ze Slovácka v lednu 2018. Za "red devils" si ale zachytal pouze v juniorech. Alespoň na lavičku A-týmu se dostal v minulé sezoně v utkání základní skupiny Evropské ligy v Astaně.

"Nastal správný čas přijít do Swindonu a nasbírat zkušenosti v mužském fotbale. Mám velkou radost, že si mě klub vybral a dal mi tuto příležitost," citoval web Swindonu Kováře.

"Ve dvaceti letech přichází ideální doba pro posun do seniorské kategorie. League One nabízí veškeré atributy, které jsou pro Matějův rozvoj potřeba: vysoce konkurenční prostředí, kvalita a neodmyslitelný tlak spojený s profesionálním fotbalem v Anglii. Navíc bude nadále pod dohledem trenérů United, kteří se na výběru Swindon Town podíleli," řekl předseda představenstva zastupující agentury Sport Invest Viktor Kolář.

Zdroj
ČTK, Sport Invest

Hlavní zprávy

Nejčtenější články