Zde může být vaše reklama.

První výjezd sezóny Sigma jede do Prahy, hraje proti Spartě

Sigma jede do Prahy, hraje proti Spartě

foto: Petr Pelíšek

28. 08. 2020 - 21:16

Poslední prázdninovou neděli čeká fotbalisty SK Sigma Olomouc první výjezd soutěžního ročníku 2020/2021. A hned jeden z nejtěžších, které můžou být. Hanáci jedou do Prahy, na Letné proti Spartě. Duel má výkop v 19.00 a Hanáky bude opět koučovat sportovní manažer Ladislav Minář. Trenér Radoslav Látal je, stejně jako jeho asistent Jiří Neček, v karanténě.

Ladislav Minář má na suplování zatím plný počet bodů. Doma na Andrově stadionu dovedl Sigmu k výhře 1:0 nad Libercem. Už týden vede přípravu mančaftu, v neděli večer na Letné bude znovu koučovat. Podle not trenéra Látala a asistenta Nečka, ti vedou přípravu Sigmy distančně. „Kluci samozřejmě mají plán tréninku, svoji představu, svůj obsah nachystaný. Něco samozřejmě můžu trošku změnit, ale budu dodržovat to, co mají nachystané,“ řekl Minář.

Sportovní manažer Minář už Sigmu na Spartě jednou vedl. Bylo to v květnu roku 2014, kdy v závěru sezonu převzal tým v boji o záchranu. Hanáci tehdy na Letné prohráli vysoko 0:5. Z tehdejší sestavy jsou v současné době v klubu Tomáš Zahradníček, David Houska a Šimon Falta.

Hanáci to nebudou mít na Letné jednoduché. Sparta se během jarní přestávkami přerušované pasáže nejvyšší soutěže znovu rozehrála do dobré formy, což potvrdila minulý víkend v Brně. Na hřišti nováčka elitní soutěže dominovala a vyhrála jasně a vysoko čtyři k jedné. Jistou výhodou pro Sigmu by mohlo být to, že dobře zná útočníka Lukáše Juliše, který se na jarním olomoucké hostování prostřílel do dobré formy a zajistili si tak místo v kádru Sparty. „Pečlivě se na Olomouc připravujeme, abychom udělali našim fanouškům radost a vyhráli,“ řekl trenér Sparty Václav Kotal.

V sestavě SK Sigma budou pro zranění nebo nemoci chybět stoper Jan Štěrba, obránce Milan Kerbr a útočník Mojmír Chytil.

Pokud nastoupí Martin Hála, bude to je 100. start v první lize.

Utkání AC Sparta Praha versus SK Sigma Olomouc se hraje v neděli 30. srpna od 19.00 (rozhodčí Pavel Orel – Petr Blažej, David Hock).

Pravděpodobné sestavy
Sparta: Heča – Štetina, Čelůstka, Lischka – Vindheim, Sáček, Krejčí, Dočkal, Hanousek – Juliš, Hložek. Trenér Václav Kotal.
SK Sigma Olomouc: Mandous – Hála, Hubník, Jemelka, Zmrzlý - Zahradníček, Houska, Greššák, Breite, González– Nešpor. Trenér Ladislav Minář.

Další články