Je tomu již více než 11 let, co zemřela americká popová ikona, zpěvák a tanečník Michael Jackson, který si v 80. letech minulého století vysloužil přezdívku „král popu“. V posledních letech svého života už ale poutal pozornost spíše svým výstředním chováním, plastickými operacemi i obviněními z údajného sexuálního zneužívání dětí. Sám měl tři potomky, pojďme se podívat, co dnes dělají.

-reklama-


Michael Jackson se narodil 29. srpna 1958 a stal se nejprodávanějším americkým zpěvákem, skladatelem a tanečníkem. Celosvětového úspěchu dosáhl díky megahitům jako Billie Jean, Beat It, Black Or White nebo You Are Not Alone.

S manželkou Debbie Rowe měl dvě děti, syna Prince Michaela Jacksona I., narozeného v roce 1997, a dceru Paris Michael Katherine Jackson, narozenou v roce 1998. Když se manželé rozvedli, Michael získal obě děti do své péče. V roce 2002 se Jacksonovi narodil třetí potomek, syn Prince Michael Jackson II., známý pod přezdívkou Blanket. Zajímavostí je, že totožnost jeho matky není veřejně známá.

Po Jacksonově úmrtí 25. června 2009 byly jeho děti svěřeny do péče jejich babičky, Katherine Jackson, jak si Michael přál v poslední vůli. Děti byly ještě za jeho života často drženy mimo objektivy novinářů a světla reflektorů.

V roce 2009 však vzhledem k tragickým událostem všichni tři vystoupili ze stínu a promluvili k fanouškům na pohřbu svého otce. A poté znovu v lednu 2010, kdy převzali za svého otce cenu Grammy za celoživotní dílo. Sourozenci ve stopách svého otce nekráčí, pouze Paris se snaží prorazit na hudební scéně.

Prince Michael Jackson I. (23 let)

Jako malé dítě byl Prince obletován personálem a tuctem chův na ranči Neverland. Dostala se mu ta nejlepší péče, byl totiž první z Michaelových vysněných potomků. Tato přehnaná pozornost jej však nijak nepoznamenala a stal se z něj naprosto normální mladý muž. Prince Jackson se objevil v různých televizních pořadech, například jako host v pořadu Entertainment Tonight. Po smrti svého otce Prince založil charitu Heal Los Angeles, aby pokračoval v iniciativě „Heal the World“, kterou odstartoval právě Michael.

Dnes třiadvacetiletý mladík je velkým fanouškem motocyklů, psů a cestování. Také férově připustil, že rozhodně neumí tančit tak, jako kdysi jeho otec. „Ten gen jsem prostě nezdědil.“, prohlásil. Můžete ho najít na sociálních sítích, například na Instagramu, kde je velmi aktivní.

Paris Jackson (22 let)

Paris byla pojmenována po francouzském městě, ve kterém byla údajně počata. Když byla menší, byla společně s jejími sourozenci často viděna s maskou na tváři, aby na veřejnosti zůstala skryta jejich identita. Všichni tři sourozenci se ukázali světu až na pohřbu jejich otce.

Poté, co se v roce 2017 objevila na lednové obálce časopisu Rolling Stone, podepsala Paris smlouvu s IMG Models a také se začla živit jako herečka. Objevila se například ve filmech Fox’s Star, Gringo a The Space Between. Je také něžnější polovinou hudebního dua The Soundflowers, kde zpívá pod pseudonymem „PK Dragonfly“.

Dnes dvaadvacetiletá herečka, zpěvačka a modelka veřejně hovoří o svých bojích s depresemi a užíváním návykových látek, s čímž údajně nadobro skončila. V loňském roce se podle bulvárních deníků také pokusila o sebevraždu, naštěstí neúspěšně. Stejně jako její bratr Prince je aktivní na Instagramu.

View this post on Instagram

felt like granola trail mix, might delete later idk

A post shared by PK (@parisjackson) on

Prince Michael Jackson II. – Blanket/Bigi (18 let)

Prince Michael II. je znám pod přezdívkou ‚Blanket‘ (česky deka) téměř od svého narození, ale v roce 2017 prohlásil, že po spoustě let šikany si nyní chce říkat ‚Bigi‘. V roce 2017 se jeho zákonným zástupcem a opatrovníkem stal strýc Tito Jackson, jelikož jeho babička Katherine oslavila již 87. narozeniny a nemohla se o něj nadále starat. Veřejnosti malého Blanketa jeho otec Michael představil nechvalně známým pózováním na  hotelovém balkoně v Berlíně, kdy malý chlapec málem vypadl dolů na ulici. Dnes, ve věku 18 let, navštěvuje Buckley School a účí se bojovým uměním a ve volném čase hraje videohry. Je velkým milovníkem komiksů.

View this post on Instagram

🔍

A post shared by Blanket Jackson (@blanketjackson7) on

-reklama-