První kopání do země - kanalizační a vodoměrná šachta

Autor: Martin a Klára (2 příspěvky)
Kategorie: Kanalizace a ČOV
29. 8. 2020
1 komentář
První kopání do země - kanalizační a vodoměrná šachta
Příspěvek stavebníka
První kopání jsme měli naplánované na rok 2019, ale město chtělo budovat pozemní komunikaci u nové části pozemků. Dostali jsme tedy v létě 2018 výzvu, že je potřeba natáhnout si připojení kanalizace a vody na kraj pozemku.

Apel byl poměrně rychlý a my měli v podstatě několik možností. Buď si nechat přípojky natáhnout od firmy, která vyhrála zakázku od města a bude dělat připojení pro zatím volné pozemky, nebo si objednat vlastní vybranou firmu. Volili jsme třetí možnost, tedy svépomoc.

Po pročítání spousty článků zde na serveru jsme se totiž pevně rozhodli, že chceme stavbu realizovat svépomocí. Domluvili jsme si tedy známého, který má bagřík, aby nám vykopal prostupy od silnice na pozemek. Šlo to celkem hladce, jediný zádrhel prišel při dokopávání se ke kanalizační rouře, kdy jsme netušili, že budeme muset kopat 3 m hluboko. Když nám to mistři z ČEVAKu přijeli zapojit, sami byli dost udivení.

Veškerý potřebný materiál nám zajistil bagrista. A tak léto 2018 bylo v duchu šachet :-D Každopádně na výzvu města jsme chvátali s realizací požadovaného, ale silnice byla hotová skoro o rok později :-D 

Náklady

Název položkyCena
bagrista + materiál
30 000 Kč
Celkem30 000 Kč

Galerie

První kopání do země - kanalizační a vodoměrná šachtaPrvní kopání do země - kanalizační a vodoměrná šachtaPrvní kopání do země - kanalizační a vodoměrná šachtaPrvní kopání do země - kanalizační a vodoměrná šachta
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Martin a Klára
Martin a Klára (2 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama