Zde může být vaše reklama.

Dokonalý obrat Devatenáctka SK Sigma brala tři body s Karvinou

Devatenáctka SK Sigma brala tři body s Karvinou

foto: Petr Pelíšek

29. 08. 2020 - 21:16

Ve 2. kole (4. hraném) celostátní ligy staršího dorostu hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc U 19 na stadionu v Holici proti Karviné. Devatenáctka splnila tříbodovou povinnost, ale lehké to neměla. Po prvním poločase prohrávala a po pauze musel otáčet. Mužem zápasu byl útočník Erik Raclavský, který dal dvě branky.

Hned v úvodu zápasu měl dobrou možnost Nováček, ale netrefil. Pak zazlobili hosté, naštěstí pro domácí nebyli ani oni, dvakrát, přesní. V 17. minutě vyšel Sigmě útok středem, Slavíček našel místo střely kolem vybíhajícího brankáře ještě Raclavského, který hlavou trefil poloprázdnou bránu. Ale náskok potřebný klid na domácí kopačky nepřinesl. Po půlhodince hry přišel zbytečný faul v rohu vápna a penalta, kterou hosté proměnili. A do pauzy se jim dokonce ještě povedlo dát jednu branku. Což nebyl pro Sigmu zrovna ideální stav. Trenér Tomáš Janotka na to reagoval třemi změnami, no a rázem to vypadalo jinak, než v první půlce. Hanáků bylo plné hřiště a Karviná byla pod velkým tlakem. Dvacet minut dokázala odolávat, ale pak se Sigma dočkala zasloužených gólů. Nejprve proměnil Galus penaltu za ruku v pokutovém území. To bylo v 64. minutě. A o tři minuty později po rozehrané standardce trefil Raclavský z rožku malého vápna neskutečně do šibenice a obrat bylo dokonán. V závěru ještě mohla Sigma vítězství potvrdit, velké šance měli Slavíček, Galus, Vyhlídal trefil pravou tyčku.

„Karviná byla od úvodních důraznější, agresivnější a hlavně vytvořila na nás takový tlak, že jsme nehrávali míče, lacino jsme je ztráceli a vracelo se nám všechno zpět. Soupeř získal takový prostorový tlak na naší polovině, my jsme se z toho moc nemohli dostat. Ale když jsme udělali nějakou kloudnou akci, tak se ukázalo, že vzadu mají hosté mezery a jsou zranitelní. Dali jsme první branku, ale pak po takové dětinské penaltě a špatně pokrytém autovém vhazování v posledních sekundách prvního poločasu jsme prohrávali. Ale s prvním poločasem bych nebyl spokojený bez ohledu na skóre,“ řekl trenér SK Sigma U 19 Tomáš Janotka. „Do druhého poločasu jsme přeskupili řady, udělali jsme tři oživení v rámci střídání a kluci hráli skvěle. Z hlediska síly na míči, kombinace a vytváření si šancí už to splňovalo parametry, které očekávám. Plus tam byla zlepšené defenziva, bylo v ní více rychlosti, agresivity, lepší dostupování a Karviná už nemělo tolik prostoru. Za otočením výsledku jsme šli, tým za to musím pochválit,“ podotkl Janotka.

Nyní čeká devatenáctku reprezentační přestávka. „Naposledy v Budějovicích jsme prohráli nula tři. A cítili po tom utkání velké zklamání, protože obraz hry byl odlišný a měli jsme takový zápas vyhrát. Vítězství nad Karvinou je nesmírně důležité i pro to, že nyní máme dva týdny pauzu, nebudeme hrát, takže do další práce bude větší pohoda,“ uvedl Janotka.

SK Sigma Olomouc U 19 - MFK Karviná U 19 3:2 (1:2)

Branky: 17. a 67. Raclavský, 64. (pen.) Galus- 30. (pen.) Jurčák, 45. Goj. Rozhodčí: Denev – Silný, Slabý. Diváci: 100.
SK Sigma U 19: Stoppen - Waclawik (46. Judas), Sklenář, Coufal, Slavíček - Raclavský (90. Koláček), Nováček, Fabiánek (46. Černý), Vymětalík, Nízký (46. Vyhlídal). - L. Galus. Trenér Tomáš Janotka.

Další články