Zemřela Leslie Hamilton, dvojče slavnější Lindy a dublérka z Terminátora

Zemřela Leslie Hamilton, dvojče slavnější Lindy a dublérka z Terminátora | Fandíme filmu
TriStar Pictures
Zobrazit dalších 9 obrázků
Zavzpomínejte, jak vznikaly scény, ve kterých spolupráce sester Hamiltonových pomáhala vzniku filmové magie.

Minulý týden, 22. srpna, zemřela ve věku 63 let Leslie Hamilton Freas, dvojče Lindy Hamilton, herečky známé především ze série Terminátor. Zprávy o Lesliině smrti se mezi filmovou veřejnost rozšiřují až nyní, příčina úmrtí není známa a Linda nebo kdokoliv další z rodiny se ke smutné události nevyjádřil.

Filmoví fanoušci Leslie znají z jednoho prostého důvodu: Pracovala jako dublérka na snímku Terminátor 2. Zatímco v dnešní době se jakákoliv složitější situace řeší s pomocí digitálních efektů, v roce 1991 stále ještě byly v plenkách, a tak se filmaři snažili maximální množství trikových záběrů vyřešit s pomocí praktických efektů. A tak krom toho, že Leslie Lindu dublovala, tak se s ní také objevila na plátně.

Nejznámější je asi závěrečná scéna v hutích, kde se Terminátor T-1000 promění v Sarah Connor a setká se se samotnou Sarah. Aby diváci hrdinku viděli na plátně dvakrát, hrají v dané scéně Linda a Leslie.

Dále je tu vystřižená scéna z filmu, ve které Sarah vyndavá T-800 (Arnold Schwarzenegger) z hlavy čip. Scéna je natočená tak, že zatímco Leslie v zrcadle „otevírá hlavu“ mimo pohled kamery Arnoldovi, přímo před kamerou (a před zrcadlem) otevírá Linda hlavu detailně zpracované loutce. V přiloženém videu můžete vidět, že iluze funguje parádně.

Potom si Leslie Sarah zahrála ještě ve scéně výjevu apokalyptické budoucnosti. Linda si při natáčení střelby ve výtahové kabině poškodila sluch, a tak za ní další hlasitou scénu vzala sestra.

O hereckou kariéru se mimo Terminátora 2 Leslie nepokoušela. Pracovala jako sestra na pohotovosti a později jako sestra v hospicu. Pomáhání lidem se věnovala celý život. I její malý příspěvek do filmové historie měl svoji váhu a podílet se na natáčení jednoho z revolučních trikových filmů je v očích filmových fanoušků pěkná vizitka. Budiž Leslie Země lehká. Čest její památce a upřímnou soustrast rodině.

Zdroj: Legacy

Galerie: 10

Zemřela Leslie Hamilton, dvojče slavnější Lindy a dublérka z Terminátora | Fandíme filmu Zemřela Leslie Hamilton, dvojče slavnější Lindy a dublérka z Terminátora | Fandíme filmu Zemřela Leslie Hamilton, dvojče slavnější Lindy a dublérka z Terminátora | Fandíme filmu Zemřela Leslie Hamilton, dvojče slavnější Lindy a dublérka z Terminátora | Fandíme filmu Zemřela Leslie Hamilton, dvojče slavnější Lindy a dublérka z Terminátora | Fandíme filmu Zemřela Leslie Hamilton, dvojče slavnější Lindy a dublérka z Terminátora | Fandíme filmu Zemřela Leslie Hamilton, dvojče slavnější Lindy a dublérka z Terminátora | Fandíme filmu Zemřela Leslie Hamilton, dvojče slavnější Lindy a dublérka z Terminátora | Fandíme filmu Zemřela Leslie Hamilton, dvojče slavnější Lindy a dublérka z Terminátora | Fandíme filmu Zemřela Leslie Hamilton, dvojče slavnější Lindy a dublérka z Terminátora | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest