Velké Meziříčí čeká ideální sezóna hokejového nováčka

Druholigová hokejová soutěž slibuje velmi atraktivní derby týmů z Vysočiny: ve skupině Východ se utká Žďár nad Sázavou s Velkým Meziříčím a jihomoravským Znojmem.

Hlavně pro nováčka druhé ligy – Horácký hokejový klub Velké Meziříčí – bude nová sezóna mimořádně ideální. Druholigová soutěž je nesestupová, což dává nováčkovi soutěže tolik potřebný čas pro vybudování druholigového týmu.

Horácký hokejový klub přivedl několik atraktivních posil se zkušenostmi z vyšších soutěží. Například dvoumetrový obránce Lukáš Hort má v Chance lize devadesát startů, loni odehrál za Třebíč jedenatřicet utkání a deset startů za sousední Žďár nad Sázavou.

Další třebíčskou posilou je Marcel Juráň, který za Třebíč odehrál šestasedmdesát zápasů. Poslední tři sezony už působi výhradně ve druhé lize – loni pomohl Havlíčkovu Brodu sedmnácti kanadskými body (10+7) v sedmadvaceti duelech.

Doslova přestupovou bombou je příchod kanonýra Moravských Budějovic David Horký, který před několika lety vystřílel Žihadlům z Moravských Budějovic postup do druhé ligy. Hokejovou kariéru Horký započal v Třebíči. Pořádnou šanci v prvním týmu bílých hvězd ale nikdy nedostal. A tak se během sezony 2013/2014 stěhoval do druholigových Moravských Budějovic. Ačkoliv to tehdy asi jen málokdo tušil, byl to začátek velkého příběhu.

Ten sice začal nenápadně. Horký si ve své první sezoně u Žihadel připsal pět kanadských bodů, na které potřeboval sedmnáct zápasů, ale tohle byla jen předzvěst událostí příštích.

Hned o rok později se hráč s číslem čtrnáct zařadil mezi lídry týmu. Natrvalo.  Východ slunce je pro každý nový den samozřejmostí, stejnou samozřejmostí bylo i to, že jste se mohli spolehnout na kvalitní výkony Davida Horkého.   Neúnavný dříč, velký bojovník. Ale hlavně… Hokejista schopný rozhodovat zápasy. Rozklepané ruce? V jeho případě opravdu ne. Zodpovědnosti se nyní šestadvacetiletý útočník nikdy nebál. Spíš naopak… Přesně tyhle situace na ledě vyhledával, právě v nich rostl jeho přínos týmu na maximum. A obávaná lajna ve složení Rytnauer – Krutiš – Horký? Při vzpomínce na jejich fenomenální kousky musí nejednomu příznivci Žihadel ukápnout slza.

Hokejové posily z vyšších soutěží jsou solidní základ nové podoby týmu druholigového nováčka z Velkého Meziříčí. V kombinaci s „nesestupovým“ novým ročníkem hokejové soutěže čeká Velké Meziříčí zajímavá hokejová sezóna.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů