Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Stoprocentní zůstávají Žižkov, Líšeň a Hradec, Dukla nečekaně ztratila

Už jen tři týmy zůstávají po 2. kole druhé ligy stoprocentní  Žižkov, Líšeň a Hradec Králové. Viktoria porazila v malém pražském derby Vyšehrad 3:0. Brněnský celek v souboji dvou celků z jihu Moravy zdolal Blansko 4:1 a "votroci" přestříleli Jihlavu 4:3. Nedařilo se naopak Dukle, která doma remizovala s Prostějovem 0:0.

Žižkovský Jaroslav Diviš
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Žižkovští se poprvé v tomto ročníku představili v azylu na Proseku, kde budou hrát domácí zápasy kvůli rekonstrukci svého stadionu. A premiéra Viktorii vyšla ideálně.

V 10. minutě otevřel skóre Březina, který z přímého kopu překvapil brankáře Otáhala. V 52. minutě přidal pojistku Diviš po přehození Otáhala a za deset minut zvýšil tentýž žižkovský útočník z dorážky.

Hradec v Jihlavě dobře začal a ve 24. minutě vedl o dvě branky. Domácí se zvedli a do 61. minuty třemi góly otočili skóre. Závěr ale patřil "votrokům". Nejprve svým druhým zásahem vyrovnal Vlkanova a hradecký obrat v 89. minutě dokonal bývalý jihlavský útočník Dvořák.

Líšeň proti Blansku sice jako první inkasovala, ale poté čtyřmi góly stav obrátila. Brněnský celek má v úvodu sezony střeleckou formu, v prvním kole vyhrál 3:2 v Třinci.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Jihlava - Hradec Králové

Vlašim v dalším gólově bohatém duelu porazila Ústí nad Labem 5:2. Severočeši hráli už od 13. minuty v oslabení bez vyloučeného Jakše. Doma uspěl také Varnsdorf, který zdolal Třinec 1:0. Slezané jsou po dvou kolech bez bodu.

Dukla doma proti Prostějovu začala podle očekávání náporem, ale v úvodní půlhodině zahazovala šance. Hosté se posléze zvedli a nakonec na Julisce senzačně uhráli bod. Pražané nenavázali na úvodní vítězství 3:0 ze hřiště Vyšehradu, Prostějov i podruhé v druholigové sezoně remizoval.

Radost fotbalistů Líšně
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Táborsko hrálo v oslabení od 20. minuty, kdy sudí Berka za zmaření zjevné brankové příležitosti vyloučil Navrátila. Pět minut před pauzou pak rozhodčí poslal druholigového nováčka do devíti, když udělil druhou žlutou kartu Boulovi za to, že se marně dožadoval odpískání pokutového kopu. Hostující hráč podle Berky nepoužil vulgarismus a řekl: "To si děláš srandu, to je jasná penalta".

Táborsko prohrálo i druhý zápas druholigové sezony. Chrudimští se představili v novém ročníku soutěže poprvé, úvodní duel s Jihlavou kvůli výskytu koronaviru v jejich týmu nemohli odehrát.

2. kolo druhé ligy:

Viktoria Žižkov - Slavoj Vyšehrad 3:0 (1:0)

Branky: 52. a 62. Diviš, 10. Březina. Rozhodčí: Musil - Kubr, Vaňkát. ŽK: Kříž (Vyšehrad). Diváci: 500 (limit 5102 osob na stadionu).

Líšeň - Blansko 4:1 (1:1)

Branky: 33. Málek z pen., 49. Silný, 54. Szotkowski, 89. Rolinek - 11. Kania. Rozhodčí: Hocek - Mojžíš, Bureš. ŽK: Matocha - Lahodný. Diváci: 500 (limit 5102 osob na stadionu).

Jihlava - Hradec Králové 3:4 (1:2)

Branky: 28. Smejkal, 53. Lacko, 61. Křišťál - 24. a 73. Vlkanova, 8. Vašulín, 89. Dvořák. Rozhodčí: Klíma - Dohnálek, Mikeska. ŽK: Tureček, Smejkal, Červ, Dau - Dvořák, Rada, Vízek. Diváci: 1010 (limit 5102 osob na stadionu).

Dukla Praha - Prostějov 0:0

Rozhodčí: Vojkovský - Dobrovolný, Leška. ŽK: Piroch, Dancák - Omale, Zapletal, Langer, Spáčil. Diváci: 483 (limit 5102 osob na stadionu).

Chrudim - Táborsko 1:0 (0:0)

Branka: 70. Kesner. Rozhodčí: Berka - Vitner, Poživil. ŽK: Mrázek, Rybička, Trávníček, Krištof, Vencl - Plachý, Boula. ČK: 20. Navrátil (Táborsko), 40. Boula. Diváci: omezený počet (limit 5102 osob na stadionu).

Varnsdorf - Třinec 1:0 (1:0)

Branka: 19. Rudnytskyy. Rozhodčí: Matějček - Klupák, Antoníček. ŽK: Richter, Zbrožek, Kubista, Kocourek - Foltyn, Janoščin, Celba. Diváci: 358 (limit 5102 osob na stadionu).

Vlašim - Ústí nad Labem 5:2 (3:1)

Branky: 15. Dias z pen., 32. vlastní Písačka, 44. Ruml, 52. Blecha, 74. Diamé - 7. Koubek, 60. Prošek. Rozhodčí: Dorušák - Lakomý, Slavíček. ŽK: Bílek, Peterka, Brak (všichni Ústí). ČK: 13. Jakš (Ústí). Diváci: 505 (limit 5102 osob na stadionu).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články