Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Petra Paroubková slaví 47. narozeniny: Stres a tlak si na jejím zdraví vybraly krutou daň

Jiří Paroubek a Petra Paroubková.
Zdroj: profimedia.cz
+ Dalších 6 fotografií
narozeniny
Petra Paroubková, která dnes slaví 47. narozeniny, se do povědomí veřejnosti dostala vztahem a následně sňatkem s tehdejším předsedou vlády Jiřím Paroubkem (68). Do té doby neznámá překladatelka se dostala do hledáčku médií, na což nebyla do té doby zvyklá. Kromě toho prožila i osobní tragédii, když přišla o miminko. Stres a tlak na její osobu si vybraly krutou daň.

Petra Paroubková se narodila v roce 1973 v Nitře na Slovensku. Vystudovala Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy, obor amerikanistika a anglistika v kombinaci s rusistikou. Tehdy jako Petra Kováčová začala Jiřímu Paroubkovi dělat tlumočnici, což logicky obnášelo i společné cesty do zahraničí. Tehdy ještě ženatý Paroubek se s krásnou blondýnkou sblížil natolik, že se v roce 2007 vzali a o dva roky se jim narodila dcera Margarita.

Petra prožívala neúnosný tlak

Ještě před tím ale Petra o miminko přišla, když náhle potratila. Jako žena vlivného politika byla pod neustálým tlakem. Veřejnost si z jejího prohlášení, že má její muž "sexy mozek", dělala neustále legraci a manželství překladatelky a vrcholového politika dávala rok, maximálně dva. Někteří se posmívali, někteří záviděli... Svatbou s Paroubkem Petra dokonce přišla o několik klientů, kterým dlouhá léta tlumočila.

Jen zázrakem přežila

Jelikož miluje knihy a čtení, napadlo ji založit si vlastní nakladatelství. V té době se už její manžel začal stahovat z vrcholové politiky, a tak se zdálo, že už budou žít jako normální rodina. Jenže osud tomu chtěl jinak a do jejího života zasáhla těžká rána v podobě vážné mozkové příhody. Zátěž a stres z posledních let se ozvaly v plné míře a Petra Paroubková začala v únoru 2015 krvácet do mozku. Jen jako zázrakem křehká blondýnka a matka tehdy šestileté dcery přežila.

Vyvázla "jen" s depresemi

Lékaři se shodovali na tom, že takové krvácení je většinou způsobeno buď úrazem, nebo vrozenou vadou. Ani jedno se ale u Petry neprokázalo. Za její příhodu prý mohl po léta nahromaděný stres, který prožívala v neudržitelné míře. Tři týdny pak ležela v nemocnici - dezorientovaná, neschopná se hýbat, mluvit a s výpadky paměti. Druhým zázrakem bylo, že se v poměrně krátké době zotavila a neodnesla si vážnější následky. Občas ji trápila krátkodobá paměť a změny nálad, ze kterých se poté vyklubaly nepříjemné deprese.

Dodnes nejsou rozvedeni

Manželství Paroubkových začalo mít trhliny a v zimě 2017 se Petra od manžela odstěhovala. Následovaly soudní tahanice o dceru i o majetek, které dodnes nekončí. Paroubkovi nejsou stále ještě po třech a půl letech rozvedeni.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy