Znak města Nový Bor (odkaz na titulní stránku) 

Nový Bor - Oficiální web města skla
Historické město Libereckého kraje 2017 a 2019
Zlatý erb 2023 – 2. místo v Libereckém kraji


Vyhledávání


Cesta: Titulní stránka > Naše město

 

Školáci dostanou nové hřiště. Prvňáčky přivítá hejtman

S návratem dětí do školních lavic město Nový Bor spojilo slavnostní otevření nového víceúčelového hřiště v Kalinově ulici. To předá starosta Jaromír Dvořák za účasti hejtmana Libereckého kraje Martina Půty do užívání žákům Základní školy náměstí Míru v úterý 1. září v 10 hodin.
Nové hřiště
 

 
 

„Tímto slavnostním okamžikem završíme letité snahy města zajistit žákům ze ZŠ náměstí Míru kvalitní areál pro jejich sportování, který jim doposud chyběl,“ řekl Jaromír Dvořák.

V Kalinově ulici vedle sebe vznikla dvě hřiště, obě s umělým povrchem, a tribuna. Jedno víceúčelové pro tenis, volejbal, basketbal či házenou, druhé pak pro malou kopanou a volejbal. Ty doplňuje atletická dráha o délce 60 metrů, sektor pro vrh koulí a skok daleký. Za nový sportovní areál, který postavila společnost StavoSport, s.r.o., město dalo 9 milionů korun.

Do konce letošního roku bude hřiště sloužit výhradně pro sportovní aktivity školy. „Plánujeme, že od jarních měsíců by hřiště mohla využívat i veřejnost. Ve spolupráci se školou musíme nejprve nastavit provozní řád, zajistit správce,“ doplnil Jaromír Dvořák.

Ten ještě před slavnostním předáním hřiště společně s hejtmanem Martinem Půtou přivítá prvňáčky ve všech novoborských základních školách, zavítají i za nováčky v I. ročníku sklářské školy a gymnázia. Po prohlídce škol se ještě během pracovního oběda setkají s místními podnikateli a návštěvu města hejtman završí prohlídkou pivovaru BORN a setkáním se skláři v prostředí jejich rodinných firem.



 
Zodpovídá: Radmila Pokorná
Vytvořeno / změněno: 30.8.2020 / 30.8.2020
 

 

 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Web a design: PCPOS s.r.o. a , redakční systém