IFA 2020: 10× menší, za to online a zdarma. Budou i nové produkty

Od začátku letošního roku svět bojuje s pandemií, která mimo jiné narušila zažité pořádky. Za celý rok se stihlo je pár velkých výstav, které byly hned z kraje roku. Všechny ostatní byly zrušeny. Přes to, že situace není stále bezproblémová, IFA, evropský veletrh elektroniky, se koná ve speciálním formátu.

IFA má tu výhodu od vypuknutí pandemie, že od začátku byla vzdálená nejdále, jde v podstatě o poslední veletrh roku. Byl tedy čas počkat, jak se situace vyvine a případně připravit záložní plán. Ten se nakonec i uskuteční a půjde o kombinaci výstavy pro zvané a online virtuálních prezentací. Nejprve se pojďme podívat, o kolik je letošní ročník IFA zmenšený.

Na obrázku nahoře vlevo vidíte mapu berlínského výstaviště minulý rok (a každý předchozí). Každá hala je zaplněna, některé mají dokonce více pater. Celkem je ze 27 budov, a ještě k tomu se v centru Berlína pořádá pro podnikatele část IFA Global Markets, která také má určitou velikost.

Na obrázku vedle, vpravo, pak vidíme letošní ročník. Vše se odehraje jen ve 4 halách, v další budově se pak konají souběžné akce IFA NEXT a SHIFT Mobility a prostory pro pracovní schůzky. Jak je vidět, redukce je opravdu drastická a ani IFA tak z letošních výstav nepřinese plnohodnotný zážitek. Nicméně to vypadá, že úplně nudný a suchý veletrh nebude.

Obrázek: IFA 2020: 10× menší, za to online a zdarma. Budou i nové produkty

Za prvé je nutné říci, že ač je IFA pro návštěvníky zavřena, jako náhrada poslouží IFA Xtended Space. Jde o virtuální místo, kde „návštěvníci“ mohou shlédnout tiskové konference, a dokonce i některé virtuální prohlídky stánků – to vše zadarmo, stačí se jen registrovat.

Pro novináře, jejichž počet je omezen na 800, jsou připraveny tiskové konference po dobu 3 dnů a pár stánků. Namátkou je to například Qualcomm, který zahájí veletrh, Huawei, který nepředstaví žádné produkty, ale chce hovořit o své budoucnosti vzhledem k americkým restrikcím. Pro nás zajímavé budou určitě i tiskovky firem jako je Realme, Honor, NEATO nebo TCL. Co se týče stánků, bude zde například Fitbit, který zde jistě bude vystavovat své nedávné novinky Sense, Versa 3 a Inspire 2.

Společnost Honor dokonce již naznačila, co na veletrhu uvede. Půjde o nové chytré hodiny více sportovního zaměření. Design by tedy měl být robustnější. Vedle toho uvidíme také notebooky MagicBook s procesory AMD Ryzen a v Evropě poprvé tablety, jmenovitě Honor Pad 6 a X6.

Obrázek: IFA 2020: 10× menší, za to online a zdarma. Budou i nové produkty

Mnoho firem, které se neúčastní žádným způsobem veletrhu IFA pořádá své vlastní virtuální akce, na kterých představí novinky. Po letošním ročníku IFA a dalších virtuálních akcích se uvidí, jak je tento formát úspěšný či ne. Příští rok se uvidí, jestli se něco změní.

Každopádně sledujte náš web a my vám přineseme ty nejzajímavější novinky z Berlína. IFA 2020 se letos koná v termínu od 3. do 5. září.

Zdroj: vlastní

Obrázek: Biorobotické medúzy: Hlubiny oceánů budou prozkoumávat podvodní kyborgové
Biorobotické medúzy: Hlubiny oceánů budou prozkoumávat podvodní kyborgové
Obrázek: Globální dodávky chytrých telefonů rostou, největší odbyt má Samsung
Globální dodávky chytrých telefonů rostou, největší odbyt má Samsung
Obrázek: Čtyřnohý společník pro astronauty. NASA vyvíjí nové roboty pro kosmické mise
Čtyřnohý společník pro astronauty. NASA vyvíjí nové roboty pro kosmické mise
Obrázek: Český zdicí robot naživo: Je překvapivě pomalý, na rozdíl od lidí ale nepotřebuje odpočívat
Český zdicí robot naživo: Je překvapivě pomalý, na rozdíl od lidí ale nepotřebuje odpočívat
Obrázek: Máte doma nefunkční GPS lokátor od Invoxia? Nyní bude v ČR opět fungovat
Máte doma nefunkční GPS lokátor od Invoxia? Nyní bude v ČR opět fungovat
Obrázek: Tesla v ČR otevřela své rychlonabíječky pro všechny elektromobily. Jak nabíjet na Superchargeru?
Tesla v ČR otevřela své rychlonabíječky pro všechny elektromobily. Jak nabíjet na Superchargeru?
Obrázek: Noční fotografie s vivo X100 Pro: Jak fotit v noci se smartphonem jako profík?
Noční fotografie s vivo X100 Pro: Jak fotit v noci se smartphonem jako profík?
Obrázek: Recenze robotického vysavače TESLA RoboStar iQ700 s laserovou navigací: Čistá domácnost bez námahy?
85%
Recenze robotického vysavače TESLA RoboStar iQ700 s laserovou navigací: Čistá domácnost bez námahy?