Zde může být vaše reklama.

Rozhodl Juliš Nevyšlo to, Sigma na Spartě prohrála

Nevyšlo to, Sigma na Spartě prohrála

foto: Petr Pelíšek

30. 08. 2020 - 20:42

Ve 2. kole FORTUNA:LIGY hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc v Praze na Letné se Spartou. Hanáci chtěli navázat na dobrý výkon a výsledek z předchozího duelu doma s Libercem. Ale to se nepovedlo.

Suplující trenér Ladislav Minář neměl k ruce kompletní kádr. Pro zranění nebo nemoci chyběli Mojmír Chytil, Jan Štěrba, Michal Vepřek, Milan Kerbr, Vít Beneš a Michal Reichl, dopoledne hráli doma v Olomouci za béčko Jakuby Yunis a Jáchym Šíp.

Sparta začala aktivně, ale naštěstí pro olomouckou obranu byla ve finální fázi velmi nepřesná. V první desetiminutovce kopala dva rohy, ale nic zásadního z nich neměla. Ve 12. minutě zahrávala Sparta přímý kop, Štetina hlavičkoval kousek nad. Po čtvrthodince hry měla roh Sigma, ale bylo to bez zakončení. Jinak se ale Hanákům po dvaceti minutách povedlo úvodní nápor přečkat a otupit. Ve 24. minutě utekl po pravém křídle Zahradníček, na první tyčce se dral do zakončení Falta, ale byl z toho jen nepřesný pokus. O minutu později zahrávala Sigma další roh.  A vzápětí další. Nebylo z toho nic. Pak po další akci centroval zprava Hála, na zadní tyčce zakončoval Zmrzlý, ale brankář Heča neměl velký problém. Jinak Sigma hrála pozorně, organizovaně, domácím moc prostoru nenechávala. Ovšem jinak to bylo ve 37. minutě. Hanáci na chvíli špatně bránili, Hložek utekl, přihrál Julišovi a ten poloprázdnou bránu trefil – 1:0. A v poslední minutě poločasu bylo pro Sigmu ještě hůř. Po rohovém kopu napálil míč pravačkou z voleje Juliš a bylo to 2:0.

Do druhého poločasu zastupující kouč Minář vystřídal Faltu za Gonzáleze. Ale začalo se opět aktivitou Sparty, ale dva rohy Hanáci v klidu přečkali. V 53. minutě měla Sigma blízko ke gólu. Hála vystřelil zpoza šestnáctky, tečovaný míč letěl kousek vedle pravé tyčky. A byl z toho roh, který ovšem nebyl nebezpečný. Jinak to ale vypadalo pořád podobně, aktivnější byla Sparta. Po hodině hry přišlo další střídání Sigmy, za Greššáka šel hrát Zifčák. V 65. minutě musel brankář Mandous vyrážet bombu Krejčího. Vzápětí González před šestnáctkou fauloval. A Sparta měla nebezpečnou standardku. Z té hlavičkoval Lischka nad. O pět minut později čelila Sigma další nebezpečné akci, naštěstí byl z hlavičky Hložka jen roh. V 77. minutě kopala Sigma roh, ale byl z toho brejk Sparty, který byl naštěstí zahrán nepřesně. A byl z toho roh. Brankář Mandous hlavičku Lischky vyrazil na roh. Osm minut před koncem zahrávala Sigma šestý roh v zápase. Ale zase z toho nic nebylo. V závěrz pak dal třetí branku Sparty po rohovém kopu Kozák.

„Poté, co jsme dvakrát inkasovali, jsme se snažili o kontaktní branku. Sportovně ale musíme uznat, že jsme si žádnou příležitost nevypracovali, Sparta vyhrála zaslouženě. Záměr vycházet od poloviny hřiště z bloku nebyl špatný, problém jsme měli v tom, že po zisku míče jsme ho okamžitě ztratili. Tím jsme domácí pouštěli do šancí. Paradoxně je Sparta neproměnila a my jsme inkasovali spíše ze standardek,“ řekl Ladislav Minář, sportovní manažer a zastupující trenér SK Sigma pro klubový web.

AC Sparta Praha – SK Sigma Olomouc 3:0 (1:0)

Branky: 37. a 45. Juliš, 89. Kozák. Rozhodčí: Orel – Blažej, Hock. ŽK: Štetina – Hála, Greššák, González, Radič. Diváci:4613.

Sparta: Heča – Štetina, Čelůstka, Lischka – Vindheim, Sáček (90. Trávník), Dočkal (90. Souček), Ladislav Krejčí ml., Matěj Hanousek – Hložek (80. Karabec), Juliš (74. Kozák). Trenér Václav Kotal.
SK Sigma: Mandous – Hála, Hubník, Jemelka, Zmrzlý – Zahradníček (83. Látal), Houska (79. Daněk), Greššák (59. Zifčák), Breite, Falta (46. González) – Nešpor (79. Radič). Trenér Ladislav Minář.

Další články