Ondřej Havelka (66): Konečně pořádná SVATBA... Že mu to ale trvalo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Ondřej Havelka (66): Konečně pořádná SVATBA... Že mu to ale trvalo!

Ondřej Havelka
Ondřej Havelka (Foto Aha! – Alexandr Malachovský, Facebook.com, ara)

Na veselku budou dlouho vzpomínat. Novomanželé zpěváci Vojta Havelka (34) a Tereza Nálevková (27) sice pocházejí z Prahy a Českých Budějovic, »ano« si ale řekli na Moravě. Jedlo, pilo a zpívalo se až do rána.

Slivovice od velického řezníka Tomáše Lajzy tekla proudem a vůně jídla se linula obcí. Přitom otec Vojty, herec a zpěvák Ondřej Havelka (66), se svou první manželkou, Vojtovou maminkou herečkou Kateřinou Lírovou (69), kdysi svatebčany o hostinu i přípitky okradli. „Káťa mi jednoho dne položila otázku, zda mám v sobotu ve dvě nějaký program a zda bych nepřišel v tu dobu na žižkovskou radnici,“ vzpomínal rád herec Jiří Lír (†72), Vojtův dědeček, kterého proslavila scéna z Vesničky mé, střediskové. Doktor v podání Rudolfa Hrušínského (†73) mu v nezapomenutelné scéně coby hostinskému Bedřichovi radil, aby si zajel do Pelhřimova do krematoria, aby věděl, do čeho jde.

Ondřej Havelka po smrti mámy Libuše Havelkové: Jsem často down...

Video se připravuje ...

Připíjelo se slivovicí

Lír samozřejmě tenkrát na radnici šel a jeho dcera Kateřina si tam brala za muže Ondřeje Havelku. „Měl jsem hlad a byl jsem zvědav, kde se svatebně najím,“ popisoval s gustem herec. „Ukázalo se, že nikde. Katka mi po obřadu lípla pusu, Ondra mi podal ruku a oba odjeli do Poděbrad do vyhlášené čínské restaurace. My dostali jen pytel svatebních koláčků,“ stěžoval si Lír. Zato v Kuželově to po více než 35 letech vřelo. Škoda že se toho herec nedožil, to by byla satisfakce. Stovka skvěle naladěných hostů, stoly se prohýbaly pod spoustou dobrot, nechyběly řízky přes půl talíře, uzené, proslulé moravské koláčky a večer přišlo na řadu prase na rožni. Koho by padesátiprocentní slivovice porazila, ten si raději dopřával vynikající víno. „Jezdíme sem za horňáckou muzikou a lidmi moc rádi,“ vysvětlila nevěsta.

Únos nevěsty

Co by to bylo za slováckou svatbu, kdyby na ní nepoškádlili novomanžela a neunesli nevěstu. Místní chasníci vymysleli na Vojtu kulišárnu. Novomanžel předpokládal, že jeho vyvolenou odvlekli do dvacet kilometrů vzdálené Strážnice, takže se pěkně projel. Mladá paní Havelková se ale skrývala pouhých sto metrů od kuželovské hospody, v bývalé Ševečkově pálenici. Tam se převlékla do kroje a už mohla spustit muzika, která pak vyhrávala až do kuropění.

Kdo také patří do rodiny

Herci Jiří Lír (†72, dědeček), Drahomíra Fialková (†87, babička), Libuše Havelková (†92, maminka Ondřeje), Kateřina Lírová (69), skladatel Svatopluk Havelka (†83, dědeček), režisérka a designérka Alice Kovácsová (54, druhá žena Ondřeje Havelky), herečka Rozálie Havelková (23, jejich společná dcera).

Vojta Dyk s Nightwork či Ondřejem Havelkou zapěli poraženému Josefu Váňovi přání k narozeninám

Video se připravuje ...



Přečtěte si
defakto
31. 8. 2020 • 08:58

... tak svatba na Horňácku a rozvod bude asi v Praze v tichosti .No jestli bude mladý Havelka po svém otci , zopakuje si jej několikrát !

josefvyskoc
31. 8. 2020 • 08:23

Ukažte tomuhle milému, usměvavému chlápkovi fotku Zemana, a tenhle magor Havelků dostane psotník! Je to kavárenský pitomec jak ze slabikáře!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.