MTV Video Music Awards 2020: Nejvíce nominací proměnili BTS a Ariana Grande. Miley Cyrus se houpala na disko kouli a The Weeknd zpíval na střeše

Vydáno 31.08.2020 | autor: Andrea Štipčáková

Předávání cen MTV Video Music Awards ovládli letos Ariana Grande a kapela BTS. Umělci proměnili shodně čtyři nominace, a taktéž se představili v živém vysílání. Zatímco zpěvačka s písní Rain On Me, sedmičlenný boy band s novinkou Dynamite. Ceny si odnesli také Miley Cyrus nebo The Weeknd.  

MTV Video Music Awards 2020: Nejvíce nominací proměnili BTS a Ariana Grande. Miley Cyrus se houpala na disko kouli a The Weeknd zpíval na střeše MTV Video Music Awards 2020: Nejvíce nominací proměnili BTS a Ariana Grande. Miley Cyrus se houpala na disko kouli a The Weeknd zpíval na střeše

Ještě včera se lidé ptali, jak vlastně budou MTV Video Music Awards vypadat. Přeci jen šlo v USA o první velkou akci, která byla živě vysílaná po spuštění všech omezujících opatření vzhledem k šířícímu se koronaviru. A nutno podotknout, že se pořadatelé události zhostili s grácií.

Oproti minulým ročníkům se předávání cen neuskutečnilo pouze v jedné aréně, nýbrž bylo roztříštěno po celém New Yorku. Fanoušci, nepřišli ani o takzvanou stan cam, tedy kameru zaznamenávající dění v publiku, která je tentokrát vzala do zákulisí celého dění.

MTV Video Music Awards: Prezident popu Justin Timberlake oživil 'N Sync

Večer otevřel svým vystoupením na střeše jednoho z mrakodrapů The Weeknd s písní Bliding Lights, za níž dostal hned dvě ocenění. Poté už se slova ujala moderátorka Keke Palmer, která promluvila nejen o koronaviru, ale také o několik měsíců panující situaci ve Spojených státech amerických, kterou vyvolala smrt George Floyda.

Nejvíce nominací proměnili shodně zpěvačka Ariana Grande, která během večera vystoupila se svou kolegyní Lady Gaga a jejich písní Rain On Me, jež byla mimochodem odměněna soškou za Nejlepší spolupráci roku a Píseň roku, a BTS. Sedmičlenná chlapecká kapela bodovala se songem On.

Ocenění se dočkala také již zmíněná Gaga, která se stala Zpěvačkou roku. A ceny putovali také k Miley Cyrus, H.E.R., Malumovi, Taylor Swift, Machine Gun Kelly nebo zpěvačce říkající si Dua Lipa.

Vzhledem ke koronaviru se pořadatelé rozhodli rozšířit pole soutěžních kategorií o dvě nové. Cenu za Nejlepší domácí videoklip obdrželi Ariana Grande s Justinem Bieberem, Nejlepší karanténní vystoupení si pak na své konto připsali CNCO.

Jako vystupující se MTV Video Music Awards zúčastnila mimo jiné zpěvačka Miley Cyrus, která během večera zazpívala svou novinku Midnight Sky. Při vystoupení se vrátila ke své Wrecking Ball éře, jen tentokrát vyměnila demoliční kouli za disko kouli. Poprvé v televizi zazněl také singl kapely BTS s názvem Dynamite. A na pódiu se představili i Black Eyed Peas či Maluma.

PŘEHLED OCENĚNÝCH

Videoklip roku: The Weeknd – Blinding Lights
Objev roku: Doja Cat
Zpěvák/Zpěvačka roku: Lady Gaga
Píseň roku: Lady Gaga a Ariana Grande – Rain On Me
Nejlepší hip-hopová píseň: Megan Tree Station – Savage
Video nesoucí skrytou zprávu: H.E.R. – I Can´t Breathe
Nejlepší R & B píseň: The Weeknd - Blinding Lights
Nejlepší popová píseň: BTS – On
Nejlepší domácí videoklip: Ariana Grande a Justin Bieber – Stuck with U
Nejlepší latinská píseň: Maluma ft. Balvin – Qué Pena
Nejlepší režie: Taylor Swift – The Man
Spolupráce roku: Lady Gaga a Ariana Grande – Rain On Me
Nejlepší k-popová píseň: BTS – On
Kapela roku: BTS
Alternativní píseň roku: Machine Gun Kelly – Bloody Valentine
Nejlepší rocková píseň: Coldplay – Orphans
Nejlepší karanténní vystoupení: CNCO – Unpugged At Home
Kinematografie roku: Lady Gaga a Ariana Grande – Rain On Me
Nejlepší umělecká režie: Miley Cyrus – Mother´s Daughter
Vizuální efekty roku: Dua Lipa – Physical
Choreografie roku: BTS – On
Nejlepší editace: Miley Cyrus – Mother´s Daughter
Píseň léta: BlackPink – How You Like That

Text: Andrea Štipčáková

Témata: Video Music Awards, Miley Cyrus, Ariana Grande, BTS, Lady Gaga, Dua Lipa, Machine Gun Kelly, The Weeknd, Black Eyed Peas

zavřít