Chytrá karanténa analyzovala tisíce dat aby okopírovala graf od Texas Medical Association

Tohle se týmu Chytré karantény hodně nepovedlo. Těžko říct jak si to vlastně představovali když vezmou graf (vizualizaci) od Texas Medical Association, vynechají/nahradí tam pár čistě amerických věcí a pak to otočí v opačném pořadí?

Tady od týmu karantény.

A tady originál od Texas Medical Association.

A jak že to vysvětluje Chytrá karanténa?

Rozumějte tomu správně, oni se “nechali inspirovat” tak, že přesně okopírovali vzhled i barvy i provedení. Navíc jim vyšla stejná čísla jako v USA. Něco zcela absurdního, protože Česko a USA s ev řadě aspektů zcela liší. Tady někdo páchá sebevraždu na Twitteru v reálném čase.

Celé je to ale ještě pikantnější. Ani ta infografika z USA není založena na číslech. Je to jenom souhrn názoru odborníků, taková trochu pokročilejší anketa. Žádný reálný základ to nemá. Takže zdejší Chytrá karanténa lže ještě v další věcí.

Ale čtěte dál, ještě to není všechno.

Pokud vám to stále nestačí, tak si přečtěte Stát hasí podezření, že nový graf je plagiát. Taková data nemáme, přiznal Dušek kde je jasně řečeno, že stát takováto data nemá a to co vypadlo z chytré karantény je tedy opravdu jen a pouze kopie amerického materiálu.