Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Ostrava s Brnem převálcovaly soupeře, Gladiators se na výhru poprvé nadřeli

I po třetím kole Paddock ligy amerického fotbalu je dvojice Vysočina Gladiators - Brno Sígrs stále bez porážky. Favorizovaní Gladiators se ale tentokrát na vítězství proti Pilsen Patriots nadřeli. Po klopýtnutí z úvodu ročníku se do formy dostávají ostravští Steelers a herní pohodu ukázali před televizním zápasem také ústečtí Blades.

Fotbalisté Vysočiny Gladiators
zdroj: caaf.cz autor: Petr Milfait

Přerov domácí senzaci nezopakoval

V prvním domácím zápase sezony nečekaně porazil Přerov Mammoths zkušené Steelers. Bouřlivá atmosféra měla Přerovu pomoci také proti Brnu Sígrs. Týmy se utkaly proti sobě o týden dříve ve zkráceném zápase. V Brně se totiž odehrál kvůli bouřce pouze poločas, který ovládli Sígrs 20:0.

I v odvetě měli více ze hry Sígrs. Obrana nepustila soupeře k blízkosti vlastní endzóny a ani v odvetě nepustila Mammoths ani bod. Naopak útok Sígrs v čele s quarterbackem Douglasem Websterem se po pomalém začátku z úvodu ročníku rozjíždí. Webster byl proti Přerovu u všech šesti touchdownů a Sígrs zvítězili 43:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Sígrs si v Paddock lize smlsli na domácích Mammoths

"Skóre podle mě neodpovídá průběhu zápasu," zůstal nohama na zemi trenér Sígrs Petr Švanda. "Minimálně první polovina nebyla tak jednoznačná. V přestávce jsme řekli klukům, aby se vyvarovali chyb, ať to můžeme v klidu dohrát, což se povedlo," dodal.

Patriots se nedali bez boje

První dvě utkání ovládli Gladiators jasným způsobem. Obrana nepovolila soupeřům prakticky nic a ve dvou duelech inkasovala dohromady pouze jediný touchdown. Na hřišti Plzně se ale tým z Jihlavy pořádně nadřel.

Díky touchdownu plzeňského Jakuba Rady z úvodní čtvrtiny se Gladiators vůbec poprvé v sezoně dostali v průběhu střetnutí do ztráty. Tu smazali i díky reprezentačnímu running backovi Janu Dunovskému. Ten si nakonec připsal čtyři touchdowny.

Od druhé čtvrtiny se Gladiators dostali do vedení, ale nedokázali si vytvořit stejný náskok jako v předchozích zápasech. Patriots díky quarterbackovi Quevinu Reddingovi s Martinem Vojtěchovským a Davidem Hlaváčkem udrželi duel na dostřel jediného touchdownu. "Všechno fungovalo, bohužel jsme často faulovali," litoval po utkání plzeňský trenér Libor Kurfirst.

Field goal hostů a čtvrtý touchdown Dunovského nakonec zlomil odpor domácích a Gladiators si připsali výhru 44:28. "Chtěli jsme potvrdit roli favorita skupiny a to se povedlo," hodnotil hlavní kouč Gladiators Ondřej Paulus.

"Plzeň předvedla dobrý výkon především v útoku. Pro naši obranu to byla první letošní zkouška proti zahraničnímu quarterbackovi. I přes drama v závěrečné čtvrtině jsme se dokázali v útoku i obraně sebrat a zápas dotáhnout do vítězného konce," uzavřel Paulus.

Ostrava dominovala i v odvetě

Po úvodním klopýtnutí proti nováčkovi z Přerova si ostravští Steelers spravili chuť proti Brnu Alligators. Také v odvetě nedali outsiderovi soutěže šanci a o výhře rozhodli prakticky v první čtvrtině, kdy se touchdownově prosadil Dvorský, Březina, Šimečka a Král.

Za Brno zaznamenal touchdownový úspěch dvakrát David Kilian, jenž pouze kosmeticky upravil skóre na konečných 60:17 pro Ostravu.

"Celkově to byl od nás skvělý zápas. Dokonce jsme skórovali i z obrany," neskrýval radost hlavní trenér Steelers Lonnie Hursey. Steelers mají na kontě dvě výhry a jednu prohru a po nečekaném klopýtnutí z 1. kola jsou stále ve hře o postup do semifinále z prvního místa skupiny Východ.

Blades si před televizním zápasem zvedli sebevědomí

Nováček ligy Prague Mustangs dokázali proti ústeckým Blades klást odpor pouze první čtvrtinu. V té diváci v Hostivaři body neviděli. Až ve druhé čtvrtině se naplno rozjela běhová hra a dvojice Ladislav Jenšík, Jakub Imr. Ta si do konce poločasu připsala hned tři touchdowny.

Jediný čestný úspěch Mustangs zaznamenal Jan Krs, který si počíhal na pass Jana Bláhy a interception dokázal proměnit až v touchdown. Blades si ale pohlídali vedení a vyhráli 42:6.

Ve 4. kole se Blades představí na Městském stadionu Ústí nad Labem v televizním zápase proti Přerovu Mammoths.

3. kolo Paddock ligy:

Pilsen Patriots - Vysočina Gladiators 28:44
Brno Alligators - Ostrava Steelers 17:60
Prague Mustangs - Ústí nad Labem Blades 6:42
Přerov Mammoths - Brno Sígrs 0:43

Tabulka:

Západ:
Vysočina Gladiators 3-0
Ústí nad Labem Blades 2-1
Pilsen Patriots 1-2
Prague Mustangs 0-3

Východ:
Brno Sígrs 3-0
Ostrava Steelers 2-1
Přerov Mammoths 1-2
Brno Alligators 0-3

Zdroj
caaf.cz, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články