Měl bych být jednička, ale raději to zaklepu, protože se může stát cokoli, hlásí ze Swindonu Kovář

Měl bych být jednička, ale raději to zaklepu, protože se může stát cokoli, hlásí ze Swindonu Kovář

Své první zkušenosti v dospělém fotbale bude kmenový gólman Manchesteru United Matěj Kováč sbírat ve třetí nejvyšší anglické soutěži v barvách Swindonu Town.

"Přál jsem si, aby moje první hostování bylo v Anglii. Jsem tu už nějaký ten pátek, znám řeč a mělo by to být pro mě snazší, než kdybych se někam stěhoval. Jsem moc rád, že se našel tak dobrý klub, který má potenciál a navíc chce hrát fotbal. To byl můj hlavní záměr, aby se našel tým, který bude chtít hrát konstruktivně. Trenér Swindonu Richard Wellens se snaží aplikovat technický fotbal. To je pro mě skvělá zpráva. Budu moci pořádně rozehrávat, podílet se na konstruktivním způsobu výstavby hry. Podařilo se a jsem moc rád, že se vše povedlo rychle dotáhnout do úspěšného konce," liboval si na webu idnes.cz odchovanec Slovácka, který se odebral do struktur Rudých ďáblů dva a půl roku zpět.

Jaké má z nové adresy první dojmy? "Trénuji s týmem pár dnů.. Pocity a dojmy mám skvělé. Vše je až nad očekávání, na úžasné úrovni – počínaje spoluhráči, realizačním týmem, hřištěm či zázemím. Není si vůbec na co stěžovat. Nastal nejvyšší čas, abych se oťukal v dospělém fotbale, získal zkušenosti, které mi pak pomohou dostat se do A-týmu Manchesteru. Třetí anglická liga nabízí nespočet velmi kvalitních zápasů, hrají zde zkušení i velmi talentování mladí hráči. Fotbalista hraje před plnými stadiony, je pod tlakem. Od začátku jsme s mojí agenturou Sport Invest měli tento cíl a jsem velmi rád, že vše klaplo," pokračoval idnes.cz citovaný Kovář.

Na League One, v níž bude jeho tým nováčkem, se jednoznačně těší. "Zatím mohu soudit jen z televizních zápasů a několika tréninků, ale kvalita je tu v každém případě veliká. Soutěž bude hrát hned deset klubů, které ještě nedávno hrály Premier League a jež se snaží dostat se zpět. Ať už jsou to Hull City, Ipswich, Sunderland, nebo jiné tradiční anglické značky. Tahle liga bude mít vysokou úroveň. V Anglii se jedná o sledovanou a respektovanou soutěž. Rozhodně očekávám, že mě čekají velmi náročné zápasy v dospělém fotbale, které mi pomohou v dalším rozvoji. Měl bych být jednička, ale raději to zaklepu, protože se může stát cokoli. Přesvědčit mohu trenéry a spoluhráče pouze na hřišti. Snad ale odehraji pořádnou porci zápasů a posunu se o kus blíže svému cíli, což je jednou nastupovat za Manchesteru United," uzavřel na portálu idnes.cz dvacetiletý strážce svatyně, jenž by mohl debutovat za Swindon již pátý zářijový den v rámci Ligového poháru proti Charltonu.