Módní designéři trendují: ladí oblečení s interiérovým designem

Obklady od módních návrhářů lze koupit i u nás Armani, Valentino, Versace či Roberto Cavalli. Ikonická jména, která jsou už mnoho let nezaměnitelnou součástí módního průmyslu. I když je má velká část společnosti spojené především s tímto odvětvím, designéři se čím dál více pouštějí i do tvorby v dalších oblastech, jako je například interiérový design od nábytku až po obklady a dlaždice. Zákazníkům se tak otevírají další možnosti, jak ukázat svůj vytříbený vkus. Mohou sladit své outfity například s designem koupelny nebo obýváku, a to dokonce i v Česku.

Nejen známé osobnosti, ale prakticky všichni fanoušci módy každoročně s napětím očekávají nejnovější kolekce předních módních návrhářů. Člověk mezi nimi nemusí mít ani svého favorita, aby na první pohled poznal ikonický design konkrétní značky. I když někdo může investici do designerských kousků považovat za neekonomickou, zpravidla je opak pravdou. Módní kabelka nebo kus oblečení je výjimečný, takže člověku nezevšední. Navíc bývá vytvořen z velmi kvalitních materiálů, takže může vydržet i několik desítek let.

Mezi nejznámější designery lze zařadit například Giorgia Armaniho. Pro jeho značku jsou charakteristické kvalitní materiály, decentní barvy a elegantní spojení tradice s inovací. Svá specifika mají i extravagantní kousky pocházející z dílny Roberta Cavalliho. Charakteristické jsou pro ně přírodní a zvířecí motivy, jako je například kůže jaguára, geparda, tygra, ale také dalších vizuálně zajímavých zvířat. Cavalliho kousky oblékají především ti, kteří chtějí být středem pozornosti.

Zároveň je však třeba zmínit, že už nějakou dobu neplatí, že by se módní návrháři zaměřovali pouze na oblečení nebo doplňky. Čím dál více se propisují i do dalších odvětví, jako je například designový nábytek nebo vzory dlažeb či obkladů z keramiky a podobně. Příkladem může být právě zmíněný Cavalli a jeho kolekce Tanduk. „Tato série keramických obkladů a dlažeb je zajímavou imitací mramorů. Doplněná je o kousky s označením Giaguaro mask, které na sobě nesou právě jaguáří vzory v různých odstínech. Zvířecí vzory z kabelek, oblečení, nebo nábytku je tedy možné mít nejen na podlaze ale i na stěnách v koupelně či v jiné místnosti, Druhou novinkou je pak série s názvem Rock symphony, která je imitací mramoru s divokou kresbou žil,“ popisuje jednatel firmy M.B.KERAMIKA Martin Bezděk.

Návrháři mají svou tvorbu promyšlenou do posledních detailů, a tak není překvapením, že nabízí opět něco navíc. Nejenže se zaměřují na široký sortiment v mnoha oblastech, navíc ale umožňují i to, aby člověk sladil své doplňky a oblečení například s designem koupelny. Konkrétně značka Valentino připravila několik luxusních sérií obkladů a dlažeb, které dokonale korespondují s oblečením. Typický je monogram značky Valentino - písmeno V nebo designové cvoky či typické barevné odstíny známé z módních doplňků a oblečení.

Luxusní obklady a dlažby od módních návrhářů lze koupit i na českém trhu. „V M.B. KERAMICE zastupujeme na českém trhu značky Armani, Versace, Valentino i Roberto Cavalli. Některé série máme dokonce skladem. Produkty těchto luxusních módních návrhářů jsou cenově dostupné a nemusí se nijak výrazně lišit od ceny běžné kvalitní dlažby.“ popisuje jednatel firmy. Případné zájemce jistě potěší, že jsou tyto obklady i dlažby bez problému dostupné i v Česku, a to jak v kamenných prodejnách, tak i na specializovaných e-shopech.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry