První den Memoriálu slavili úspěchy především brněnští sprinteři a nejinak tomu bylo i druhý den. Navíc se prosadili také mladí prostějovští odchovanci. 

Po keirinu ovládli závodníci Dukly Brno také sprint, když zvítězil Martin Čechman před Tomášem Bábkem a Davidem Sojkou. Další cenný skalp přidala také Sára Kaňkovská, která vybojovala druhé místo v keirinu a Veronika Jaborníková skončila na nepopulární čtvrté příčce. Vítězkou této disciplína se stala Urszula Loś z Polska. Její krajanky pak dominovaly ženskému omniu, když zvítězila Daria Pikulik před Karolinou Karasiewicz a Nikol Plosaj. Velmi dobře si v mezinárodní konkurenci žen vedla Gabriela Bártová, která obsadila desátou příčku.

Juniorský scratch vyhrál Martin Čepek z Dukly Praha, druhý skončil domácí Radek Vlček a třetí polský závodník Piotr Maślak. V elitní kategorii tuto disciplínu ovládl Holanďan Philip Heijnen, druhé místo obsadil Damian Slawek (Wibatech – Pol.) a třetí Denis Rugovac ze Sparty Praha. Domácí želízko v ohni Daniel Babor obsadil po náročném přesunu ze silničního evropského šampionátu šesté místo.

Vrcholem programu byl tradiční madison, ve kterém zvítězilo duo z Nizozemí Vincent Hoppezak a Philip Heijnen. Druhé místo obsadili Italové Michele Scartezzini a Francesco Lamon a na třetí stupínek vystoupali čeští závodníci Denis Rugovac a Jan Kraus (Sparta Praha / Team Dukla Praha).

Po organizační stránce vše fungovalo, jak mělo, dočkali jsme se i několik skalpů českých závodníků. Trochu si s námi druhý den Memoriálu zahrávalo počasí, proto se nejely bodovací závodu juniorů a mužů, přesto hodnotím letošní ročník pozitivně. Do poslední chvíle panovala nejistota, jestli se vůbec závod uskuteční a potom zda bude zájem o start a podobně. Vše nakonec dopadlo dobře,“ říká ředitel závodu Michal Mráček a dodává: „Atmosféra možná byla o něco komornější vzhledem k různým opatřením, nicméně mám pocit, že o to více si to všichni zúčastnění chtěli užít, je totiž dost možné, že opět dojde k rušení dalších takových akcí.

Kromě sportovního zážitku se ale pořadatelé Memoriálu snaží přispět dobré věci. Tradičně tak výtěžek z dobrovolného vstupného a tomboly putoval na konto Onkologického oddělení FN Olomouc, v letošním ročníku se jednalo o částku 21 tisíc. Šek byl předán do rukou dcery Otmara Malečka Kateřiny Malečkové.