„Covidu už máme všichni dost. Ale to nejhorší nás teprve čeká. Na podzim. Roušky se zpolitizovaly. To nás může přivést na okraj propasti.“ – říká epidemiolog Rastislav Maďar.

Rastislav Maďar je slovenský epidemiolog, odborník na cestovní medicínu a vedoucí Ústavu epidemiologie a ochrany veřejného zdraví Lékařské fakulty Ostravské univerzity. Rozhovor proběhl ještě předtím, než na vlastní žádost skončil jako člen pracovní skupiny ministra zdravotnictví pro uvolňování karanténních opatření zavedených kvůli koronaviru.

„Doufám, že to skončí už brzy. Už toho máme všichni dost. Včera jsem na akci podpora amputářů, kteří ztratili dolní končetiny – velmi smysluplné akci –, říkal, že o tom COVIDU-19 už nerad mluvím. Když se mě novináři zeptají na roupy anebo klíšťata, úplně pookřeji. Jsme z toho všichni utahaní.“ – konstatuje Rastislav Maďar.

► Doporučujeme YouTube – Xaver Live.

„Bohužel mám pocit, že to nejhorší nás ještě čeká. To je ten podzim. Nechci strašit. Bude to test naší společnosti, jak dokážeme něčemu zabránit. Roušky se začaly hodně politizovat. Kdo nosí roušky, je provládní. A naopak. Kolik lidí na to slyší… Pokud tohle bude pokračovat na podzim, tak jako společnost se můžeme přivést na okraj propasti, krachu. Už tak je na tom svět špatně.“ – podotýká Rastislav Maďar.

► Projekt internetové nezávislé televize XTV můžete podpořit zde.

rastislav-madarepidemiologcovid-19koronavirusdruha-vlnakarantenapandemieepidemiepodzimnakaza
Další videa
Načíst další Paráda! Došli jste až na konec.