1. září 2020 • 09:43

United posílí "Maradonny". Hvězdě Ajaxu gratuloval i obránce rivalů

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Manchester United staví zálohu snů! Dirigenta Paula Pogbu a ofenzivního (a penaltového) mága Bruna Fernandese nově doplní Donny van de Beek. „Rudí ďáblové“ zaplatí za oporu Ajaxu Amsterdam a nizozemské reprezentace 40 milionů liber. Dostanou v něm mladou oporu, která kromě útočné kreativy umí výrazně přispět i směrem dozadu.



Donny van de Beek na sraz nizozemské reprezentace před zápasy Ligy národů s Polskem a Itálií dorazí trochu později. Má to ale dobrý důvod, šikovný fotbalista totiž podstupuje zdravotní prohlídku a dolaďuje všechny detaily před vysněným přestupem do Manchesteru United. „Je to pro něj splněný sen. Je perfektní chvíle na to, aby udělal velký krok do tohoto nádherného klubu,“ sdělil pro televizi Omroep Gelderland hráčův otec Andreas. „Zájem mělo mnoho klubů, ale Donny se rozhodl takto,“ doplnil. O Van de Beeka měl eminentní zájem i Tottenham či Real Madrid.

Donny van de Beek bude novou posilou Manchesteru United
Donny van de Beek bude novou posilou Manchesteru United

Ajax Amsterdam, který Donnyho vychoval, vyinkasuje 40 milionů liber (1,17 miliardy korun), pro samotného hráče je pak připraven pětiletý kontrakt. United si od něj slibují velkou výpomoc na obou stranách hřiště. Záložník, kterého fanoušci Ajaxu familiérně přezdívají „Maradonny“, dal v uplynulé sezoně deset gólů (osm v lize) a na dalších jedenáct nahrál. Může tedy výrazně pomoci už tak nabité ofenzivě „rudých ďáblů,“ a trochu odlehčit nápor na Bruna Fernandese, na jehož kreativitu tým především ve druhé polovině sezony velmi sázel.

Trenér Frank de Boer si o něm ale myslí, že nejvíce mu sedí role „šestky“, tedy defenzivněji laděného záložníka, spojky mezi obrannou a záložní řadou. V minulé sezoně Eredivisie podle serveru WhoScored zaznamenal v průměru dva vyhrané obranné souboje na zápas, tedy stejně jako v Premier League Nemanja Matič. Právě jeho roli v trojici s Pogbou a Fernandesem by měl přebrat.

Van de Beekovi už k velkému přestupu stačil pogratulovat i krajan Virgil van Dijk, hrající za velkého rivala United, Liverpool. „Z celého srdce přeji Donnymu to nejlepší,“ sdělil pro deník De Telegraaf. „Je to skvělé pro něj, i pro národní tým. Vynikající krok pro Donnyho. To samé se dá říct i o Nathankovi Akém (přestoupil do Manchesteru City).“

Manchester United Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud