1. 9. 2020

Novinka pod lupou: Na schovávanou (Prima COOL)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Pryatki (Na schovávanou)
Žánr drama, krimi, mysteriózní, thriller
Stanice ICTV (Ukrajina), u nás Prima COOL
Premiéra 1. 9. 2020
Vysílání úterý, 22:30
Délka pilotu 46 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

V obyčejně vypadajícím bytě na ukrajinském sídlišti si hraje otec se svou sedmiletou dcerou na schovávanou. Ovšem když ji hledá, není nikde k nalezení… Později se objeví na internetu video se zmizelou dcerou, jak drží ceduli s tajemnou sadou čísel. Je první z několika dětí, které v malém průmyslovém městě zmizí beze stopy.

Mladí detektivové Varta Naumová a Maksim Shumov stojí před řešením nejen tohoto komplexního případu, ale také před svými vlastními démony. Varta je odtažitá žena, která si extrémně chrání svůj osobní prostor, zatímco Maksim je pohodový chlap, lehce navazující nové vztahy. Oba zažili ve svých životech traumata a tento případ se jich dotkne na nejcitlivějších místech.

Seriál Na schovávanou divákům předkládá mnohovrstvý děj, který čerpá z jedinečných postav. Kromě prvků noir a thrilleru se osmidílné kriminální drama dotýká také dojemných a intimních příběhů hlavních postav.

Na schovávanou je prvním ukrajinským titulem, který už během vývoje zaujal evropské producenty a zúčastnil se marketu MIPTV v Cannes.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Asi je to tím, že evropské kousky nemám až tak nakoukané. Každopádně se mi zdá, že vždy, když dám šanci nějakému podobnému seriálu, vidím v něm něco nového a neokoukaného. To platí i u tohoto ukrajinského seriálu. Pokud se nepletu, jde o moje první setkání s ukrajinskou tvorbou.

Atmosféra je jedinečná. U krimi žánru se vždy nejlépe vykresluje. Jen těžko se mi popisuje – příběh je takový pomalý, skoro to vypadá, že stagnuje na místě. A na konci dílu zjistíme, že jsme se dostali poměrně daleko od počátečního bodu, a vlastně ani nevíme jak. Jde o ideální kousek pro maraton – budete sledovat, ani vám to nepřijde a už jste rázem ve finále.

První díl přináší více otázek než odpovědí. Cliffhangerový konec je plný otazníků a přímo vybízí, aby si člověk pustil další díl. Jinak zde máme ale spoustu pomalých dlouhých scén, pomalých nedynamických rozhovorů a důkladného rozhlížení kolem sebe. Hodí se říct skoro uspávací tempo.

Hlavní postavy toho zatím moc nepředvedly. Těším se, až se o nich budeme dozvídat více, protože obsah láká na osobní démony, ovšem zatím téměř ani nebylo naznačeno, oč by mělo jít a jak to souvisí s pohřešovaný­mi dětmi.

Pokud hledáte neokoukaný kousek, který ve vás vyvolá zvědavost, určitě vyzkoušejte Na schovávanou. Pilot se vám bude hodit i do výzvy.

  • neokoukané zpracování
  • zajímavé téma
  • nevýrazné postavy
  • pomalé tempo
60 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
_-0-_

_-0-_

Viděl jsem S01 celou (UA jaz. ver.), je to nadstandardní dílko, připomínající atmosférou (psychotypem postav...
před 3 roky
Masha

Masha

Byla jsem na pilotu minulý rok na Serila Killeru a jsem ráda, že zase něco se dostalo až na televizní...
před 3 roky
Další články k tématu