OBRAZEM: Děti se vrátily do lavic, školy přivítaly prvňáčky. Zatím bez roušek
Na 8. Základní škole v Mostě přivítali prvňáčky. Foto: Sandra Veverková
Chomutov

Ústecký kraj - Letní prázdniny skončily a děti 1. září znovu usedly do školních lavic. Školy napříč republikou přivítaly ve svých řadách nové prvňáčky. Nejinak tomu bylo i na 8. Základní škole Vítězslava Nezvala v Mostě.

I když ne zcela za běžného režimu, noví žáčci o svůj velký den "D" nepřišli. I do této radostné události totiž zasáhl Covid-19. Učitelé viděli nové žáčky 1. září vůbec poprvé. Zápisy do prvních tříd letos probíhaly kvůli koronavirové epidemii bez přítomnosti dětí. Proto byli prvňáčci na mostecké základní škole první školní den rozděleni na chlapce a dívky. Takto se budou paní učitelky s dětmi nejprve seznamovat a až poté budou rozděleny do jednotlivých tříd.

Slavnostní zahájení školního roku proběhlo na školním hřišti, kde se úvodního slova ujal ředitel školy Roman Ziegler. Děti byly "pasovány" na prvňáčky námořnickou čepicí a vstup do nové životní etapy si všichni společně odtroubili. Poté se bez přítomnosti rodičů vydaly do tříd. 

Na Meziboří byl režim volnější. Rodiny mohly doprovodit děti nejprve na nádvoří školy, odkud si třídní učitelky prvňáčky odvedly do tříd. Poté mohli rodiče alespoň jednotlivě svým ratolestem udělat fotografie v lavicích. Po odchodu prvňáčků ze školy mohly teprve přijít starší děti. Těm u vchodu personál školy do dlaní stříkal desinfekci.

Co více k tomu dodat? Přejeme novým žáčkům ve školních lavicích ta nejšťastnější léta a hlavně, samé jedničky!

foto

0109skola1

0109skola5

0109skola6

0109skola8

0109skola7

0109skola9

0109skola10

0109skola12

0109skola11

 

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru