Nový film o Lady D. vzbudil emoce již před začátkem natáčení – ve hře byla i petice proti vybrané herečce

Nový film o Lady D. vzbudil emoce již před začátkem natáčení – ve hře byla i petice proti vybrané herečce
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Už to tak vypadá, že i navzdory hlasitým protestům britských fanoušků královské rodiny, role princezny Diany v připravovaném snímku „Spencer“ zůstává herečce Kristen Stewart.

Přípravy k filmu už se rozběhly

Pablo Larraín, který skvěle zpracoval příběh Jacqueline Kennedyové, se už definitivně rozhodl, že jeho LADY D. bude Kristen Stewart.

Steven Knight napsal scénář, který popisuje pouhé tři dny ze života princezny. Jde o začátek devadesátých let. Lady Diana učiní po létech trápení své životní rozhodnutí. Chce rozvod. Bude to během vánočních svátků, které princezna tráví na venkovském panství Sandringham ve společnosti své rodiny.

Natáčení by mělo začít na přelomu roku. Jistě se zatím ví, že snímek nebude řešit smrt princezny, která zemřela na následky dopravní nehody.

Co můžeme čekat

Film se zaměří na napjatý vztah Diany s manželem a na její oddanost vůči svým synům, princům Williamovi a Harrymu.

Larraín popisuje příběh jako obrácenou pohádku – příběh, kdy se princezna vzdá svého království a to proto, aby získala zpět ztracenou svobodu.

Je to velké rozhodnutí, které má dopad na mnoho dalších osob z jejího okolí. A právě o tom by snímek měl být.

Hlavní role

Režisér si je jistý, že Kristen Stewart je pro postavu Diany ta správná volba. Sám se vyjádřil: „Kristen je dnes jednou z nejlepších hereček.“

Údajně má v sobě dost tajemna a křehkosti a zároveň je silná tak, jak to charakter role vyžaduje.

Samotné herečce se scénář moc líbí a podle Larraína bude „ohromující a zajímavá.“

Film nese název SPENCER, což bylo příjmení Diany před svatbou. Diana je dodnes považovaná za ikonu královské rodiny a vzpomínají na ni lidé z celého světa.

Film jako pocta princezně Dianě

Proto má vzniknout tento příběh, aby vzdal hold ženě a matce, která se chtěla vrátit k životu, který znala před vstupem do manželství s následníkem trůnu. Chtěla zase najít sebe sama a zbavit se tíhy a trápení, které ji manželství přineslo.