ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 5193 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Kapela Mrakoplaš podporuje boj proti Alzheimerově chorobě

0 jsk 1.9.2020

Skupina Mrakoplaš připravuje pod záštitou 3. lékařské fakulty UK, FNKV v Praze a Klaudiánovy nemocnice v Mladé Boleslavi 9. ročník benefičního koncertu na podporu výzkumu Alzheimerovy nemoci. Letošní akce nazvaná Mrakoplaš kontra Alzheimer proběhne 27. září od 19:30 hodin v Divadle v Dlouhé v Praze. Jako speciální hosté vystoupí Jaroslav Samson Lenk a Eva Hacurová.

Celý výtěžek z tohoto komponovaného večera bude věnován oddělení kognitivních poruch AD Centra v Národním ústavu duševního zdraví v Klecanech u Prahy, které se dlouhodobě zabývá především časnou a správnou diagnostikou Alzheimerovy nemoci.

Mrakoplaš by rád přispěl a podpořil tento boj. Zvlášť, když byl touto nemocí postižen zesnulý duchovní otec kapely, spisovatel Terry Pratchett. Kapela se odlehčenou formou snaží poukázat na Alzheimerovu nemoc, oslovit veřejnost i soukromé subjekty tak, aby byla tato degenerativní nemoc maximálně zviditelněna a aby naše společnost měla možnost poznat, jak prospěšné je podpořit výzkum této nemoci, který pak může pomoci všem postiženým pacientům a jejich rodinám. Stejně tak budou podporovat výzkum AD Centra a hledat dobrovolníky jak mezi zdravými seniory, tak mezi lékaři a studenty, kteří se pak mohou přihlásit do připravených výzkumných programů.