Znak města Nový Bor (odkaz na titulní stránku) 

Nový Bor - Oficiální web města skla
Historické město Libereckého kraje 2017 a 2019
Zlatý erb 2023 – 2. místo v Libereckém kraji


Vyhledávání


Cesta: Titulní stránka > Naše město

 

Prvňáčky přivítal hejtman. Školáci z náměstí dostali nové hřiště

Za slavnostně naladěnými prvňáčky, kteří v úterý 1. září poprvé usedli do lavic základních škol v Novém Boru, zavítal hejtman Libereckého kraje Martin Půta. Společně se starostou Nového Boru Jaromírem Dvořákem a místostarostkou Stanislavou Silnou jim popřáli při jejich významném životním kroku hodně štěstí.
prvnak_2020
 

 
 

S návratem dětí do škol město Nový Bor spojilo slavnostní otevření nového víceúčelového hřiště v Kalinově ulici pro ZŠ náměstí Míru.

To si nenechali ujít nejen žáci a pedagogický sbor ze školy na náměstí Míru, ale v hojném počtu dorazila i široká veřejnost či zastupitelé města.

„Předáním sportovního hřiště jsme završili letité snahy města zajistit žákům ze ZŠ náměstí Míru kvalitní areál pro jejich sportování. Ten škole navzdory její 250leté historii doposud chyběl,“ řekl Jaromír Dvořák.

V Kalinově ulici vedle sebe vznikla dvě hřiště, obě s umělým povrchem, a tribuna. Jedno víceúčelové pro tenis, volejbal, basketbal či házenou, druhé pak pro malou kopanou a volejbal. Ty doplňuje atletická dráha o délce 60 metrů, sektor pro vrh koulí a skok daleký. Za nový sportovní areál, který postavila společnost StavoSport, s.r.o., město dalo 9 milionů korun.

To, že město zaplatilo stavbu pouze ze svého rozpočtu bez pomoci dotace, ocenil hejtman Martin Půta. „Je to důkaz dobrého hospodaření,“ řekl Martin Půta.  

Do konce letošního roku bude hřiště sloužit výhradně pro sportovní aktivity školy. „Plánujeme, že od jarních měsíců by hřiště mohla využívat i veřejnost. Ve spolupráci se školou musíme nejprve nastavit provozní řád, zajistit správce,“ doplnil Jaromír Dvořák s tím, že ve zbývající části areálu do budoucna vyroste i venkovní posilovna a s ohledem na přítomnost předškolních zařízení přibydou herní prvky pro děti. „Vznikne tu tak areál, který uspokojí všechny věkové kategorie,“ doplnil Jaromír Dvořák.

Ještě před slavnostním předáním hřiště zavítali představitelé města a hejtman do všech tří základních škol. Objevování jejich prostředí bude pro příští měsíce velkým dobrodružstvím především pro 112 prvňáčků. Těm popřáli šťastné zvládnutí zlomové etapy v životě, samé jedničky, hodné paní učitelky a prima kamarády. K tomu je jak Liberecký kraj, tak město vybavilo dárky, které jim zpříjemní učení.

„Popřáli jsme jim, aby jim nadšení pro vzdělávání vydrželo celý život a aby narazili jen na samé dobré a hodné kantory. Těm bych chtěl vzkázat, že si jejich práce velice vážíme, a popřát jim mnoho energie a trpělivosti,“ shrnul hejtman Martin Půta.

Ve stejném duchu a na vlně vzpomínek na středoškolská léta se nesla i návštěva prvních ročníků sklářské školy a gymnázia. Při té příležitosti předal Jaromír Dvořák ředitelovi školy Jiřímu Janásovi první výtisk knihy Památky Nového Boru, na jejímž obsahu se podíleli studenti gymnázia a kterou město vydává u příležitosti letošního 150. výročí školy.

Návštěvu města završil Martin Půta návštěvou prvního novoborského minipivovaru BORN.


prvnak_2020_2prvnak_2020_3hriste_otevreni1 
 
Zodpovídá: Radmila Pokorná
Vytvořeno / změněno: 1.9.2020 / 1.9.2020
 

 

 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Web a design: PCPOS s.r.o. a , redakční systém