Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Praha hlásí rekordní počet nově nakažených

Lidé v rouškách, ilustrační foto
Lidé v rouškách, ilustrační foto
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

V Praze přibylo od pondělního podvečera 142 potvrzených případů koronaviru. Je to nejvyšší nárůst za 24 hodin od začátku epidemie.

Dosud se v hlavním městě nakazilo celkem 5252 lidí, vyléčených je 3689 a obětí 112. Vyplývá to z údajů pražské hygienické stanice k dnešním 18:00.

V Praze v posledních dnech přibývá nakažených rychleji než na jaře. Dnešní přírůstek překonal rekordní hodnoty z pátku a soboty, kdy přibylo 103, respektive 104 nemocných. Ministerstvo zdravotnictví v pátek Prahu zařadilo do oranžového, tedy druhého stupně rizika nákazy koronavirem na takzvaném semaforu. Na druhém nebo vyšším stupni rizika není žádný jiný region.

Zveřejněné nařízení hygieniků ode dneška stanovuje povinnost nosit roušky také ve vnitřních prostorách nádražních budov a vestibulech metra. Stejně jako jinde v ČR je v metropoli zakrývání nosu a úst od září povinné také v dalších prostředcích hromadné dopravy, na úřadech, ve zdravotnických a sociálních zařízeních, na vnitřních akcích od stovky účastníků. V rouškách budou muset lidé v ČR také k říjnovým krajským a senátním volbám.

Čísla pražských hygieniků o počtu nakažených se liší od údajů ministerstva zdravotnictví. Podle něj bylo v Praze od března prokázáno 5686 případů nákazy. Čísla hygienické stanice nezahrnují případy, které zjistí jiné laboratoře a hygienici je zatím neověřili.

Témata:  Praha COVID-19 koronavirus

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:01

Počet mrtvých v Pásmu Gaz překročil 34 tisíc

Pracovníci úřadu civilní obrany v Pásmu Gazy od pátku vyzvedli těla 210 Palestinců z improvizovaného pohřebiště v areálu nemocnice Násir ve městě Chán Júnis na jihu oblasti, informuje agentura AP. Od začátku izraelské operace loni v říjnu v Pásmu Gazy zemřelo nejméně 34 151 Palestinců a dalších 77 084 bylo zraněno, sdělily dnes tamní úřady.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy