Chrudimské noviny Proti devíti spasil Chrudim kapitán Kesner

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Proti devíti spasil Chrudim kapitán Kesner

Chrudim – Fotbalisté Chrudimi porazili v utkání 2. kola FORTUNA národní ligy nejtěsnějším rozdílem nováčka z Táborska 1:0. Hosté šli po červených kartách Navrátila a Bouly už v prvním poločase do devíti. Domácí pak po změně stran dvojnásobnou přesilovku využili, když jedinou trefu zápasu obstaral v 70. minutě hlavou Kesner.

Po nepříliš zajímavém úvodu utkání mezi Chrudimí a Táborskem přišel první zlomový okamžik duelu ve 20. minutě, když těsně před pokutovým územím fauloval Rybičku Jakub Navrátil a uviděl od sudího Berky červenou kartu. Zajímavou standardku neproměnil nováček v domácí sestavě David Breda. O sedm minut později zahrozili svěřenci trenéra Veselého útokem po pravé straně, Mužíkova nahrávka do druhé vlny našla Trávníčka, jenže jeho pokus na bránu neprošel. 

Táborsko vyloučení paradoxně nakoplo k ještě zlepšenému výkonu, po půlhodině hry měl dostatek času na střelu ve vápně Tolno, jenže z levé strany minul zadní tyč. Ve 41. minutě přišla pro Táborsko další krutá rána. Boula se dostával do zajímavé šance ve vápně, kde po souboji s Bredou skončil na zemi. Nakonec ale hlavní rozhodčí místo odpískané penalty vytáhl žlutou kartu pro Jiřího Boulu, který tak uviděl již druhou žlutou a musel do kabiny. V závěru půle chrudimští fotbalisté dlouho operovali na hranici vápna, což zavánělo gólem, nakonec ale pálil mimo Krištof.

Domácí šli do druhého poločasu s cílem využít převahu dvou hráčů na hřišti, ve 49. minutě k tomu měl dobrou příležitost Mužík po nahrávce od Haška z pravé strany, ale míč mu ve vápně přeskočil přes nohu. O deset minut později se Chrudimi otevřel prostor dopředu při rychlém brejku, který nejprve táhl Breda a poté zakončoval z hranice vápna Rybička, jehož přízemní ránu vytáhl dobrým zákrokem brankář Pecháček. Domácím pomohla střídání, pravou stranu hřiště oživil Řezníček, který se snažil vytvářet šance směrem do ofenzivy.

Chrudimské trápení prolomil v 70. minutě Ondřej Kesner, jehož našel v malém vápně centrem z pravé strany nováček v chrudimském dresu Dominik Hašek, a Kesner hlavičkou uklidil míč za bezmocného Pecháčka – 1:0. O dvě minuty později mohli být domácí ještě klidnější, když se na levé straně pokutového území natáhl ke střele levačkou Petr Rybička, jenže trefil jen spojnici levé tyče a břevna. Domácí celek byl po většinu času na míči a kombinoval, nedařilo se mu ale dostávat se do vážnějšího ohrožení branky. Deset minut před koncem se v zajímavé šanci po rohu z levé strany v podání Vernera ocitl hlavičkující Vencl, bránu ale netrefil. Táborsko se ještě snažilo v závěru o vyrovnání, v devíti však hosté příliš možností neměli, a tak to zkoušeli převážně dlouhými míči, což jim nevycházelo, a Chrudim si zisk prvních tří bodů v sezoně pohlídala.

Petr Dejnožka

Reklama