Karel Peterka spustil stanici Šlágr Premium, v nabídkách operátorů doplní Šlágr TV a Šlágr 2

2. září 2020

Vysílání stanice neobsahuje doplňkovou grafiku, která na Peterkově volně šířených programech vyzývala k nákupu CD a DVD nosičů. Hudebně byl obsah široce rozkročený – od domácích interpretů známých z vysílání Šlágr TV až po americkou country.

Podnikatel a hudebník Karel Peterka rozjel od úterý 1. září v zážehovém režimu svůj nový televizní projekt Šlágr Premium. Jak z názvu stanice vyplývá, bude určena pro nabídky operátorů placených služeb, tedy kabelové sítě, případně IPTV nebo internet. Šlágr Premium se již objevil na jedné z programových pozic on-line služby SledováníTV, kde nahradil Šlágr 2. Tento kanál tak již v nabídce operátora nefunguje.

Distribuce hlavního programu Šlágr TV se tento krok nijak nedotkl. Šlágr Premium je k dispozici prozatím pouze ve standardní kvalitě obrazu. Diváci, kteří se spoléhají na bezplatný příjem z pozemní antény, mohou v tuto chvíli naladit pouze vysílání Šlágr TV. Stanice je k dispozici v sítích operátora Digital Broadcasting včetně multiplexu 24.

Z vysílání hudební televize Šlágr Premium

Vzhledem k tomu, že stanice Šlágr Premium je určená pro nabídky operátorů placených služeb, vysílání by nemělo obsahovat reklamy ani doplňkovou grafiku, která diváky upozorňuje na zakoupení CD nebo DVD nosičů prostřednictvím televizní obrazovky. Stanice má své vlastní logo umístěné do levé horní části obrazovky i grafiku.

Regulátorem programu je slovenská Rada pro vysílání a retransmisi, od které získala televize licenci letos začátkem července. Peterka na novou stanici zařadil nejen obsah z vysílání Šlágr TV, ale objevují se zde i videoklipy, které hrála mimo jiné i dnes již neexistující kanál Country no.1, se světově známými interprety, jako jsou Taylor Swift, George Strait nebo Blake Shelton. Klipy prozatím nebyly označeny grafikou.

autor: lukpo
Spustit audio

Související