Hlavní obsah

Muchové po výhře pořadatelé připravili překvapení, mohla zamávat své fanynce. Serena ji nestrašila

Jen splnila roli papírové favoritky. Karolína Muchová přesto výhru nad čtyřicetiletou Venus Williamsovou na úvod grandslamového US Open bere jako hodně cennou. Vždyť i skoro dvacet let po velkých triumfech má jméno Američanky velký zvuk.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Karolína Muchová při utkání s Američankou Venus Williamsovou na US Open.

Článek
Fotogalerie

"Byl to těžkej los, jeden z těžších do prvního kola. Vyhrála to tady, i když už je to pár let zpátky, tak pořád má zkušenosti a ví, co kde a jak. Ale jsem zvyklá. Mívám přísnější losy a poprala jsem se s tím docela dobře," řekla šestadvacetiletá česká naděje novinářům.

Utkání se hrálo na dvorci Arthura Ashe, na němž starší se sester Williamsových získala v letech 2000 a 2001 dva newyorské tituly. Teď jí patří 67. místo na světě, Muchová z pozice nasazené dvacítky splnila předpoklady ... "Jsem ráda, jak jsem to zvládla a výhra pro mě hodně znamená," řekla Muchová.

Do utkání měla dobrý start a hned vzala někdejší světové jedničce podání. "Dařilo se mi returnovat její servis. Nejtěžší bylo si zvyknout na její rychlost. Hraje fakt dost rychle," řekla olomoucká rodačka. "Těžko se hledal rytmus. Dala vítěznou ránu, při které jsem se nedotkla balonu, potom třikrát zkazila. Ve druhém setu to šlo trošku dolů s mým soustředěním, ale držela jsem se blízko a konec se mi podařil."

Hrálo se před prázdnými tribunami největšího tenisového stadionu světa, kam se jindy vejde 23 tisíc lidí. "Kdyby tam byly tisíce lidí, kteří by asi nefandili úplně mně, tak by atmosféra byla hezčí. Ona by se možná víc vyhecovala, ale mně to taky pomáhá," řekla Muchová. Všimla si, že v hledišti seděla i Serena, sestra Venus. "Viděla jsem, že se kouká, ale nestrašila mě, držela jsem se ve své bublině."

Po utkání připravili pořadatelé Muchové překvapení. Na velkoplošné obrazovce viděla a také se pozdravila s australskou herečkou Rebel Wilsonovou, která je její fanynkou. "Věděla jsem, že zápas sleduje, ale ne, že nás spojí. Bylo příjemné zpestření, že jsme se mohly pozdravit a virtuálně si zamávat."

Na sociálních sítích už před pár dny opět zaujala i hudebními schopnostmi. Složila v angličtině písničku o životě v bublině v New Yorku. Zpívala, jak čeká na test na covid-19, zapomněla vyplnit dotazník a že se hraje bez fanoušků, ale slyší v uších jejich tleskání doma z křesla. Mnozí určitě jejímu výkonu opravdu zatleskali.

A hudební produkce? Nepřijde něco dalšího? Třeba i deska? "To je jenom sranda, to určitě ne. Zatím se držím u tenisu."

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

How we shortening our time in between practises😄 @usopen @wta @adidastennis ——————————— Well here I though Before I go today to work I will write a short report About the bubble in NY✍🏻 was 3 days of calm Now I got bit stressed Waiting for the results Of my covid test👃🏼 Lets get some coffee Cuz I made it through Luckily there is just 20 people standing in a queue😭 On my way to the shuttle Where did I leave my brain? Forgot to fill out questionarie Like I do every day.✅ My god my god So many things to discuss But thats all right we still have like 2 hours In the bus🚌 its all good, all fine Lets be satisfied Even though we cant hang out And gotta stay inside We still can play and do what we love Might make us more unite It Might make us unite You never know🙋🏽‍♀️ Ashe’s stadium See the words of a wise man “Start where you are. Use what you have. Do what you can”.💪🏾 Feeling so blessed Its such a magical place now everyone wearing mask So I cant recognize one face😷 And no fans, not easy But when in the zone I can hear you clapping Right from your chair at home🙌🏿 Stands may be empty And its quite a contrast But US OPEN 2020 You still will be a blast😎 So thanks to all who’s watching n cheering for our sport We Starting on monday And its not gonna be short Have fun, enjoy y’all See you on the court.👋🏾

Příspěvek sdílený Karolína Muchová (@karolinamuchova),Srp 30, 2020 v 2:55 PDT

Reklama